National

BREAKING NEWS! Dodon il lasa pe Basescu fara cetatenia moldoveneasca! Ce NU SPECIFICA documentul! – FOTO

Publicat: 03 ian. 2017
1
Presedintele Republicii Moldova Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu. 
 
Presedintele Igor Dodon a semnat Decretul pentru retragerea cetatenii familiei Basescu, scrie Deschide.md. 
 
Documentul nu se refera insa si la sotia fostului presedinte, Maria Basescu. Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu si sotia acestuia au obtinut cetatenia Republicii Moldova pe 9 iunie 2016. Acesta avut de asteptat doar trei luni pentru a deveni cetatean moldovean, desi termenul legal de a primi cetatenia Moldovei este de un an.
 
Traian Basescu si sotia sa, Maria, au solicitat cetatenia Republicii Moldova si au depus la 8 martie o cerere in acest sens la presedintia de la Chisinau.
 
Basescu declara inca in iulie 2013, dupa o vizita in Republica Moldova, ca dupa ce isi va termina mandatul de presedinte al Romaniei va cere, „poate”, cetatenia moldoveneasca in semn de respect si dragoste pentru Republica Moldova si oamenii ei.

Citeste si: LOVITURA data de Academia de Stiinte din Moldova, lui Igor Dodon: „Limba moldoveneasca este…”

 
O saptamana mai tarziu, Traian Basescu spunea ca este decis „categoric” sa ceara cetatenia Republicii Moldova, mentionand ca si-ar dori ca romanii sa traiasca intr-o singura tara. „Daca acum nu putem avea cetatenie romana pe ambele maluri ale Prutului, macar sa le am pe amandoua”, a spus el.
 
In aprilie 2015, Traian Basescu si-a reiterat dorinta de a deveni cetatean al Republicii Moldova, doar ca atunci situatia politica din Moldova nu era favorabila unui astfel de demers. Totusi, presedintele moldovean Nicolae Timofti a spus atunci ca nu sunt probleme. „Avand in vedere ca dumneavoastra ati oferit multor cetateni moldoveni cetatenia romana, cred ca nu este o problema ca noi sa va acordam cetatenia Republicii Moldova”, a afirmat la acea vreme Nicolae Timofti.

Citeste si: A inceput EPURAREA?! Prima decizie a noului presedinte al R. Moldova, DEMITEREA ministrului apararii

 
Tot in aprilie 2015, Basescu a fost decorat de presedintele Nicolae Timofti cu ordinul „Stefan cel Mare”, decoratia militara suprema a Republicii Moldova.
 
Distinctia i-a fost acordata „in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice”, potrivit presedintiei de la Chisinau.
Comentarii
Adauga un comentariu