Info Turism

Cabanele Babele si Caraiman nu mai ofera gazduire: „E o nenorocire peste tot”

Publicat: 20 aug. 2019

Avertisment pentru turistii ce vor sa urce pe muntii Bucegi. Calculati bine timpul necesar drumetiei: dupa un urcus epuizant de cinci ore, trebuie sa si coborati in siguranta in statiunile de pe Valea Prahovei.

Si asta pentru ca, chiar daca va doriti sa innoptati in varf de munte, cabanele Babele si Caraiman NU mai ofera gazduire, iar la varful Omu pot dormi cel mult 30 de persoane, si asta in conditii dificile.

Asa arata acum Cabana Caraiman. Chiar daca ofera cea mai frumoasa priveliste din Bucegi, si timp de aproape 80 de ani a fost adapost si loc de odihna pentru drumeti, acum sta sa cada.

Turista: “Toate cabanele din Bucegi sunt praf! O nenorocire, o nenorocire sunt. Asta e inchisa, Cuibul Dorului e inchisa, Miorita e inchisa, Babele in situatia in care e, mai e si mizeria de la Omu. Deci e o nenorocire peste tot!”

George Haiduc, seful Salvamont Busteni: “Atunci cand astfel de obiective au fost trecute din patrimoniul sau din administrarea statului in cel privat trebuiau puse niste conditii sa pastreze profilul. Atata vreme cat e construita cabana, sa fi ramas cabana. Pentru ca e nevoie sa te odihnesti, sa te hidratezi, sa te adapostesti in caz de vreme rea.”

Nici la Cabana Babele situatia nu este mult diferita. Desi se afla in circuitul turistic, nu ofera cazare.

Tudorel Simion, turist: “Nu cazeaza, am incercat si eu. Nu s-a dezvoltat de loc de ani de zile, e aceeasi poveste. Pacat.”

Cabana a fost construita in urma cu 80 de ani de o asociatie de iubitori de munte. Ajunsa in proprietate privata, cladirea se ruineaza pe zi ce trece.

Costel Juganaru, proprietarul Cabanei Babele: “Nu avem cu cine sa lucram, asta e marea problema a noastra. Nu avem angajati, nu mai vin.”
Reporter: Ce o sa se intample cu cladirea asta? 
Costel Juganaru, proprietarul Cabanei Babele: Stiu eu ce o sa se intample peste 10 ani? 
Reporter: Pai e a dumneavoastra, nu aveti un plan? 
Costel Juganaru, proprietarul Cabanei Babele: Ei, au cazut fabrici, s-au inchis fabrici, vedem acum.”

Asadar, turistii care vin sa viziteze Babele si Sfinxul gasesc cu greu un loc de cazare. O alternativa ar fi la Varful Omu. Cabana are 30 de locuri, dar turistii care au trecut pe aici spun ca au ramas cu amintiri neplacute.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit