National

Cand vine vara. Vezi PROGNOZA METEO pe trei luni

Publicat: 25 apr. 2013
Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni. Astfel, luna mai va fi mai rece decat in mod normal, in luna iunie temperaturile se vor situa in limitele normale, in timp ce in luna iulie vremea va fi mai calda decat media. Vestea proasta pe care o dau meteorologii este ca in lunile iunie si iulie precipitatiile vor fi sub normele asteptate.
Astfel, in luna mai, temperaturile medii ale aerului vor avea, in general, valori sub normele perioadei, exceptand regiunile centrale ale tarii, unde se vor apropia de normal. In ceea ce priveste precipitatiile, cantitatile lunare vor fi apropiate de mediile multianuale in Muntenia si Dobrogea, in timp ce in restul teritoriului acestea vor tinde sa depaseasca normele.
In luna iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de mediile climatologice ale lunii in toate regiunile tarii, in timp ce precipitatiile vor fi sub norme, in cea mai mare parte a tarii. Luna iulie va fi deosebit de calda, cu temperaturi medii ale aerului peste normele climatologice, indeosebi in sud-estul, sudul si vestul tarii, iar cantitatile de precipitatii se pot situa sub norme.
In zona Moldovei, temperaturile medii se vor situa intre 10 si 17 grade Celsius, in iunie vor atinge 13 – 20 grade, iar in iulie vor fi cuprinse intre 14 si 22 grade Celsius.


loading...

Comentarii
Adauga un comentariu