News Flash:

Carmen Bernic este noul decan al Baroului Iasi

8 Iunie 2007
3474 Vizualizari | 0 Comentarii
Carmen Bernic
• Comisia Electorala din cadrul Baroului Iasi a decis validarea pentru functia de decan a avocatului Carmen Bernic • Adunarea Generala a avocatilor care trebuia sa aiba loc astazi la Teatrul Luceafarul a fost anulata dupa decizia de ieri a comisiei • Nu va mai fi organizat cel de-al doilea tur de scrutin • In aceasta dimineata a fost programata deja prima sedinta a noii conduceri a baroului • "Regulamentul de desfasurare a alegerilor a introdus gratuit cerinta existentei unui procent de 50 la suta plus unu pentru validarea pe functie, acest procent fiind aplicabil doar cvorumului electoral", a declarat ieri Carmen Bernic
Ieri, Comisia Electorala din cadrul Baroului Iasi a decis validarea pentru functia de decan a avocatei Carmen Bernic. Atat la intrarea in Palatul de Justitie, cat si la sediul Baroului Iasi a fost afisat ieri procesul verbal intocmit de comisia electorala prin care Carmen Bernic a fost validata in functie, fara organizarea celui de-al doilea tur de scrutin. Decizia Comisiei Electorale a luat prin surprindere pe majoritatea avocatilor din barou. Aceasta pentru ca astazi la ora 13.00 a fost programata Adunarea Generala a avocatilor in sala mare a Teatrului Luceafarul. Prin decizia de ieri, aceasta adunare nu va mai avea loc, iar avocatii nu vor mai fi nevoiti sa se prezinte la al doilea tur de scrutin pentru alegerea decanului. "In procesul verbal incheiat, comisia electiva a dispus validarea mea in functia de decan, avand in vedere urmatoarele: mentiunile formulate in Legea 51/1995 si in statut. Aceste mentiuni nu fac nici o trimitere la procentul de 50 la suta plus unu. Comisia a avut de asemenea in vedere existenta unor precedente de gen de ani de zile care vizeaza modalitatea concreta de validare a decanului, modalitate aplicabila in toata barourile din tara", a declarat noul decan, Carmen Bernic. Tot acest scandal cu privire la ocuparea functiei de decan s-a intensificat odata cu retragerea din cursa electorala a avocat Natalia Mosnegutu, cea care s-a clasat pe locul doi in ordinea numarului de voturi primite din partea colegilor. Gruparea care a sprijinit-o pe Natalia Mosnegutu si-a dorit sa fie organizat al doilea tur de scrutin intre primul clasat, adica avocat Carmen Bernic si cel de-al treilea clasat, respectiv Neculai Volovat. Initial, comisia electorala nu a fost de acord cu aceasta varianta si a decis ca pe buletinele de vot sa apara numele Bernic si Mosnegutu. In dreptul celui de-al doilea clasat trebuia mentionat ca este retras. In mod evident s-a putut observa ca legea a fost interpretata in mod cu totul diferit intrucat, initial, comisia a hotarat ca va fi validat candidatul care are 50 la suta plus unu din numarul alegatorilor, iar acum a decis validarea celui care s-a clasat pe primul loc. "Regulamentul de desfasurare a alegerilor a introdus gratuit cerinta existentei unui procent de 50 la suta plus unu pentru validarea pe functie, acest procent fiind aplicabil doar cvorumului electoral", a declarat ieri Carmen Bernic. De asemenea trebuie mentionat ca au fost validati urmatorii consilieri: Adrian Mogos, Mihai Tun, Neculai Volovat, Adrian Gosler, Vladimir Costin, Oana Neda, Maria Aldea, Gabriela Lupsan, Liviu Bran, Alfred Tapliuc, Doina Razusi si Doina Stupariu. In aceasta dimineata la ora 09.00 a fost convocata deja prima sedinta a noii conduceri a Baroului Iasi, urmand ca saptamana viitoare sa fie ales prodecanul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 22 queries | Mysql time :0.022388 (s)