Stiri

Ce secrete teribile ascunde gigantul Google

Publicat: 27 ian. 2012

Gigantul Google nu lucreaza chiar cu totul la vedere. Celebrul motor de cautare acunde multe secrete pe care urilizatorii zilnici nici nu le banuiesc.

Cei din cadrul companiei fac anumite modificari in cautarile efectuate de oameni pe Internet pentru a pune in evidenta, in primul rand, rezultatele din reteaua de socializare Google+, scrie Fox News. In schimb, informatile de pe alte retele de socializare (Facebook, MySpace, Twitter, LinkedIn) nu apar, conform rezultatelor cautarilor din data de 10 ianuarie.

Ziua trista a Internetului

Reprezentantul Twitter, Alex Macgillivray, spune ca aceasta zi a fost una proasta pentru Internet. Reprezentantii celorlalte retele de socializare vor acum sa creeze o noua metoda care sa previna influentarea cautarilor in favoarea unor anumite retele de socializare.

De exemplu, daca cineva cauta pe Internet cuvantul “Movies” (“Filme”), Google va afisa profilul de Google+ al actorului Hugh Jackman, pagina de Google+ a celebrului site IMDb si alte informatii referitoare doar la pagina propriei lor retele de socializare. Alte companii din domeniu, inclusiv Microcoft, acuza Google ca ar fi profitat de pozitia dominanta pe care o are pentru a directiona cautarile spre anumite site-uri cu reclame.

Cei de la Google sunt in vizorul mai multor guverne din intreaga lume pentru practicile lor, insa abia acum au fost aduse dovezi care sa sustina acuzatiile din trecut. Pentru moment, reprezentantii Google nu au oferit niciun comentariu.



loading...

Adauga un comentariu