Local

CET, obligata sa plateasca 7 milioane lei fostilor angajati – FOTO, VIDEO

Publicat: 04 mai 2012

@ Intrarea in insolventa a centralei de termoficare a atras sute de parti care vor sa profite de situatie @ Cu toate ca CET are datorii in valoare de 523,7 milioane de lei, ITM Iasi o obliga sa restituie drepturile salariale ale fostilor salariati pana la mijlocul lunii iunie

La Tribunalul Iasi sunt inregistrate peste 700 de dosare care cer insolventa CET-ului, iar din totalul datoriilor, Primaria Iasi, administratorul termocentralei, trebuie sa primeasca de la uzina pe care o conduce 143 milioane de lei.

La inceputul lunii aprilie, CET Iasi SA inregistra datorii catre fostii salariati in valoare de 6.827.430 lei. Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi a efectuat un control la centrala pentru a urmari daca se respecta prevederile legale in domeniul relatiilor de munca. La data controlului, termocentrala mai avea 74 de salariati activi si 669 salariati cu contracte individuale de munca suspendate conform articolului 54 din Codul muncii. Din datele puse la dispozitie de catre conducerea societatii a rezultat faptul ca pentru cei 467 de oameni concediati prin desfiintarea posturilor, CET trebuia sa plateasca intre 6 si 20 de salarii brute, in functie de vechimea in cadrul unitatii, ca ajutor de concediere, lucru prevazut prin Contractul Colectiv de munca. „Prin actul de control intocmit s-a dispus societatii masura de a plati salariatilor demisi ajutoarele de concediere datorate, pe criterii obiective, in baza unei ordini de prioritati stabilite printr-un regulament, termenul obligatoriu de indeplinire al masurii fiind data de 12.06.2012. Precizam ca neindeplinirea sau indeplinirea partiala de catre SC CET Iasi SA a masurilor dispuse prin actul de control la termenele stabilite, atrage sanctionarea sa, in baza art. 20 din Legea 108/1999, cu sanctiune cuprinsa intre 5.000 si 10.000 lei” a spus George Albulescu, inspector sef al ITM Iasi, intr-o adresa trimisa catre institutia Prefectului.

Directorul Ivan: primaria este responsabila

Reporterii BUNA ZIUA IASI au intrat in posesia unei inregistrari in care Dorin Ivana, directorul general al termocentralei iesene spune ca responsabili pentru situatia in care a ajuns CET-ul sunt reprezentantii Primariei. Pe de alta parte, acesta se plange de huiduielile care i-au fost adresate de catre oamenii disponibilizati. „Discut oricand cu voi, dar nu cu huuo, asa cum a fost afara nu! Eu, oricum, nu mai puteam sa fac plati decat in cazuri disperate…. Ca dovada, din incasarile care s-au facut, s-au dat banii la 70 de oameni. Mi se arunca mie in cap ca tin banii pe undeva si nu vreau sa platesc oamenii… Abia asteapta domnul Birca sa intre cu insolventa. Nu sunt stapanul bunurilor, e Primaria, Consiliul Local, care e actionar suta la suta”, spune Dorin Ivana intr-un dialog cu doi reprezentanti ai fostilor angajati ai CET Iasi si avocatul Madalina Ursacheanu.

Pe de alta parte, Ivana se arata extrem de surprins de felul in care Dalkia a facut angajarile si spune ca nu era la curent cu conditiile puse de catre firma franceza.

Comentarii
 • „Saracul” e nevinovat!
  Stim cu totii ca esti foarte vinovat, desigur ca ai executat ordinele prietenului de partid.JIJI.astfel incit ati dus la faliment CET-ul!
  Aveti o virsta ce va mai pasa de altii,nemernicilor!

 • vinovat de ce e la cet e consiliu de administratie plus prostu de nidhita ei s au infruptat din banii cet.ei prin prostiile ce le au facut au distrus cet.acum?? au dat cet la dalkia ce in spate e tot primaria au dat jumatate de oameni afara au cumparat cu 60dolari in loc de 2** de carbune tona de carbune si au scumpit gcal de la ****0* la 26**0* socotiti cite miliarde au intrat in conturile primarii e seama iesenilor ce au fost fraieriti de nichita si gasca lor??au pus un director la holboca ce tipa si urla la oameni un lingau ce a facut facultatea la seral i vreo 7ani si acum cu dalkia au trecut personalu centralei la testari la hotel unirea de luni .testari de logica mate cunostite de exprimare .iaca cum cheltuie nichita banii cet cu inchirieri de spatii la hotel sala de conferinte.tot cet e vinovat dom primar?????

 • UNDE SINT TOVARASE NICHITA PROMISIUNILE CE LE FACEAI IN CURTEA CET???VOTATI MA.SI??AI FACUT O EXCROCHERIE CU CET SI DALKIA.ACUM SALARIATII DIN IUNIE NU MAI AU CO NTRACT CU DALKIA CI DIN SEPTEMBRIE TRIMITI OAMENI FORTAT IN CONCEDIU OAMENII NU AU UN CUVINTDE SPUS.LA HOLBOCA E TEROARE PT CE TOVARASE VICEPESEDINTE P S D SI PRIMAR AL IASULUI NICHITA????

 • Rupem masinile prin gropile orasului, copii nostri inghit norii de praf din santierele electorale, locurile de munca sunt inexistente, industria este rasa in totalitate, aeroportul arata ca intr-o tara bananiera, agentul termic a devenit credit bancar…… SIGUR TE VOM VOTA CU DOUA MAINI BAI GHEORGHE din DOROHOI, O MERITI DIN PLIN jigoooooooooodie psd-ista care AI DISTRUS IASIUL !

 • DE CE A FOST DEZAVANTAJOS PANA ACUMA cu ACTIONAR UNIC CONSILIUL LOCAL SI PRIMARIA IASI DOMNULE PRIMAR ????
  “le salut roumain”NICHITA+FENECHIU+SIMIRAD : un “s’il vous plaît, monsieur !”

 • USL va pierde la Iasi pe mana lui Nechita, Fenechiu si clica lor de mafioti. Le tremura picioarele la toti acuma inainte de alegerile locale !!!! IESITI LA VOT si VOTATI CUM CREDETI FIECARE , NU LASATI DOAR PE CEI CU CARNETE DE PARTID sa VOTEZE SOARTA VOASTRA !!!!!!!!!!!

 • V-ati batut joc atatia ani si nu va este rusine golanilor care conduceti prost urbea nostra de ** ani. RUSINE sa va fie pentru dezastru si nesimtirea cu care tratati cetatenii !

 • DALKIA are contract de provizoriu pana pe 3* iunie si deja are idei nenorocite,de altfel in toate orasele pe unde a trecut a facut la fel si a intrat in contre cu primaria si locuitorii acelor orase,vezi Alba Iulia,Tulcea,Ploiesti . NECULAI COSTICA este pur si simplu o marioneta,alearga precum musca fugarita de plici. Nu are idei constructive,nu reuseste sa puna lucrurile la punct ,intr-un cuvant alearga fara rost doar ca sa de-a bine la imagine si sa simta francezii ca au un slugoi. DALKIA are planuri mari de a lua ,,inima”orasului de unde poate mulge multi bani ,dar chiar si asa vrea sa plateasca o redeventa mica primariei iar peste 2* de ani pot pleca linistiti si pot lasa totul in paragina.Grija mare d-nule Primar !!!

 • Presiunea imensa cazuta pe umerii sefilor din administratia locala aduce cu ea solutii smecheresti prin care acestia vor sa se descotoroseasca de cei pe care ii considera pericole pentru afacerile lor. Ca sa poata scapa de tensiunile celor peste *** de oameni disponibilizati cu scandal de la CET, sefii din primarie au incercat sa-l racoleze pe Gelu Popa, fostul lider de sindicat al termocentralei. Acestuia i s-ar fi propus un post banos de conducere in cadrul firmei care se ocupa acum de managementul CET. Initial, directorul tehnic al primariei, Mihai Chirica, i-ar fi promis lui Gelu Popa un loc de munca foarte bine platit si fara griji in cadrul firmei Dalkia. Izbit de refuzul neasteptat al fostului lider de sindicat, Chirica l-ar fi trimis pe Dorin Ivana, directorul general al CET Iasi, sa insiste si sa pluseze cu oferta in cazul lui Popa. Spre surprinderea sefilor termocentralei, fostul lider de sindicat a refuzat de doua ori postul si a ales sa fie disponibilizat impreuna cu cei aproape *** de colegi. „Este adevarat, mi s-a promis un post in cadrul Dalkia. Prima data a venit Chirica si mi-a propus, iar apoi l-a trimis pe directorul Ivana sa imi propuna un post administrativ. Asa au vrut sa aiba ei o siguranta ca nu facem presiuni asupra lor si sa isi creeze o atmosfera in care sa nu aiba asemenea griji. Am refuzat din prima oferta lor si am preferat sa fiu disponibilizat ca toti ceilalti colegi de-ai mei”, explica fostul lider de sindicat al CET Iasi, Gelu Popa. In schimb, persoana desemnata de catre primarul Nichita sa se ocupe de problema termocentralei, Mihai Chirica, nu recunoaste ca i-ar fi propus fostului lider de sindicat vreun post in cadrul Dalkia. Acesta sustine ca angajarile din cadrul firmei franceze nu tin de competenta lui. „Nu cred ca as fi putut eu sa-i propun vreun post, pentru ca nu noi suntem cei care ne-am ocupat de angajari. Iar daca i s-ar fi promis vreun post, ce motive ar avea sa il refuze? In primul rand, nu cred ca ar fi preluat francezii beleaua care era la sindicatul CET in cadrul firmei lor. Am tot respectul pentru domnul Popa, dar daca ar fi fost vorba de vreo propunere, aceasta ar trebui sa fie de la Dalkia”, a declarat directorul tehnic din cadrul Primariei Iasi, Mihai Chirica.

 • cine voteaza cu nichita ar trebui ucis cu cruzime, intrucat este cretin si boschetarm vanzandu si votul pt un blid de mancare. R ati ai dreaq de dobitoci si nemernici!

 • Stati linistiti, nu iese nimeni. Moldovenii sunt niste mamaligari care dorm pe eei. Tot Nekita va iesi primar, va garantez, deja abureala a inceput.

 • La NIVEL de GUVERN se doreste a se pastra VACA de MULS romanii – CET-ul – sursa SIGURA de adunat bani pentru MOLIILE ce devoreaza societatea romaneasca. De ce NU a reusit Dan Carlan sa isi implementeze proiectul cu centrale de CARTIER ? Deoarece un PRECEDENT intr-un ORAS – ar crea o REGULA in ROMANIA – iar MOLIILE politice care se hranesc si cu acest CET – nu ar mai avea SURSA. Credeti ca Domnul Nichita are voie sa faca alcumva ? MAFIA POLITICA actioneaza cu REGULI stricte….CREDETI ca este lasat sa aiba INITIATIVE ? Cel mai bun este TATAIA SIMIRAD – ca el stie sa construiasca CIRC….sa se prefaca „a face” – dar sa darame si ce este facut. Sub APARENTE exista mult OTRAVA pentru POPORUL ROMAN. Solutia ? UNIRE , iesit in strada si alungati cu pietre TOTI TRADATORII. Iar IMPOSTORII care NU au facut NIMIC pentru Iasi – desi au ocupat functii de parlamentari si senatori – in acelasi timp cu cele de alte dregatorii – TREBUIE INLATURATI de catre IESENI.

 • Golanul asta de Nechita este cel mai mare hot de primar care la avut Iasul din istorie. Dupa cum a spus si sotia lui are milioane de euro din spagi. Acum a privatizat C.E.T. IASI, iar spaga merge la partid doar este an electoral.

 • Mai oameni buni TREZITI-VA pana nu este prea tarziu !!!!!!!!! Am ajuns sa ne mancam intre noi din cauza acestor hoti si jeguri care baga teroare intre salariati . Au ajuns toate gunoiele si ciurucurile sa ne fie sefi ? SA NU FIE PREA TARZIU, deja mai avem putin si EXPLODAM si feresca domnul de ce va putea urma !!

 • CE NAIBA FACE DNA-UL, ALOOOOOOOOOOOO DNA PENTRU CE SUNTETI PLATITI ???
  NU MAI TINETI PALMA LA HOTI !!!!!!!
  ASTEPTM O REACTIE DIN PARTEA INSTITUTIEI , SE AUDE DOMNILOR DE LA DNA ????

 • Mititelu, administratorul provizoriu CET, este numit de acolitii lui Nechita (Apavita), sa musamalizeze totul. Oameni buni, nu il lasati!!! Dati-l jos!!! Schimbati-l, daca mai puteti si mai aveti timp!!! O sa va duca cu zaharelul, si o sa va dea ….praful de pe toba! Macar acum, in ultimul ceas, fiti uniti si faceti legea dreapta, nu aia stramba a nesimtitului de la dorohoi.

 • Ma Virgile ai ajuns sa faci Politica cu baloane sparte ce dracu ai fost la ivana acum vreo trei saptamini sau mai bine cum dracu tia venit in minte sa faci praf cu acea inregistrare tocmai acum doar stii bine ca nu are nici o valoare?Tu chiar crezi ca sperii lupul cu pielea de oae sau nu mai ai cu ce sa iti manevrezi colegii in campania electorala? Ivana si ceilanti si-au permis sa nu i-a in seama hotariri judecatoresti crezi ca se vor speria de acea decizie de la I.T.M.?Cauta si tu ceva mai credibil ca astea sunt cam vechi si in plu oamenii cu creerele mici din parcare au inceput sa vada scopul ascuns a celui care vorbea la portavoce.

 • Oare tu cel care dai vorbe in vant pe aici, nu esti unul din cei care stau in casa dupa perdea si asteapta stirile sa vada daca vine cineva sa-ti aduca banii acasa ??? Am fost OM si voi ramane in continuare si principiile care ma ghideaza in viata nu se vor schimba din cauza unor nemernici care ma sapa pe la spate ! „Adevărul doare, dar ceea ce ne lasă răni adânci este totuşi minciuna.”

 • Ma fraierilor am auzit ca au dat afara pe vreo patru cinci sute. Ca ala din fata primariei cum dracu de sta singur? Voi ce faceti? Stati ascunsi cu degetul la gura? Pai, voi meritati sa v-o traga nikita pt ca nu sunteti uniti,prostilor! Imi pare rau,dar va meritati soarta,iar lu ne primarele ii pare bine cand aude de fraieri ca pe spatele fraierilor a ajuns la primarie! Apropo ,nichita a lansat la iasi meseria de protestatar si ofera LOCURI NELIMITA IN FATA PRIMARIEI! Asa ca aveti grija, securistului nu-i place sa fie refuzat! asa ca uniti.va si faceti.i pe plac! Aratati.i ca sunteti in stare sa va cereti dreptatea! Pacat ca noi iesenii i-am permis atatia ani sa-si bata joc de NOI!!! TREZITI.VA MACAR IN CEASUL AL12.LEA!!! Nu va mai faceti griji pentru el ca si-a facut plinul in conturi!

 • tu mie sa nu imi spui de SG el a fost singur acolo iar daca el nu se ducea acolo tu nu calcai ***0 de ani pe urma lui singur ,el a crezut in ce a facut si cred ca a renuntat datorita MAGARIILOR tale .SG este un baiat dintr-o bucata si din cite stiu e parolist decit sa umble cu cioara vopsita mai bine nu se complica .In ce ma priveste am fost la falsele tale proteste pina cind au inceput sa PUTA a POLITICA dar dupa cum se vede mintea ta zburda . Dupa cum am vazut te lupti sa stai la aceiasi masa cu acei politicieni corupti ,securisti si cum le mai zici tu ori tu nu ai inteles ca si ei ca si tine au luptat pentru BINELE OAMENILOR ca si tine ,poti sa te dai dea dura cit vrei pentru mine esti un GUNOI ,TRADATOR si nu imi voi scimba parerea nici odata.La cit praf faci ar trebui sa imi iau o masca de praf.Sa iti fie rusine ca ai avut tupeu sa iti manipulezi colegii care au crezut in cauza lor si nu au facut altceva decit sa isi ceara dreptul lor .

 • JRN(IVANA),minti de ingheata apele.aduti aminte cum ne-ai luat ca sefi de sectie si cum ai ales oamenii.
  Nu ne-ai oferit nici o alternatva,daca era dupa tine ar fi trebuit sa nu avem nici un om .Ai dorit sa faci restructurare Nu ai DISTRUS TOT.Tu esti principalul vinovat salvatorule

 • mai misule ai mustrari de constiinta sau ce ***** matii ai de nu teai dezumflat pina acum ?Ai dormit pe tine tuti mortii mati sau au pus astia de la dalkia ochi pe tine

 • GOLANII şi MÂRLANII României au ajuns mari conducători peste noapte în folosul grupurilor MAFIOTE, SECURISTE cu acceptul organelor statului care veghează şi ţin de şase la hoţiile acestora culegând firmiturile rămase de la gura cetăţenilor.

 • Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democratie, oamenii bătrâni, salariati si cei bolnavi sunt nevoiti să treacă prin situatii înjositoare.

 • Mai lasa ipocrizia mai bine zine ce ne mai vinzi maine in parcare ca de restul ne -am saturat securisti ,nichita si alte alea .Eventual ceva cu iz electoral cadoar politica e pentru cei rupti in cur de foame nu pentru cei cuburta plina ,DAR TINE MINTE CA POLITICA SE FACE CU BANI

 • Pentru R.M ai perfecta dreptate dar asta nea fost soarta pentru ca nu am avut parte decit de asa zisi lideri sau mai stiu eu ce cu interese ascunse si care nu au urmarit decit interesele lor .Sa auzim de bine

 • Se aude prin centrala ca tiganul NECULAI COSTICA primeste de la Dalkia prima de 2**0-3**0 euro ca sa supravegheze salariatii pentru bunul mers al firmei, iar d-na lui din satra care lucreaza la contabilitate dar face munca unui unui simplu contabil, dar doreste foarte mult sa fie sefa, isi barfeste colegele de birou pe holuri, ca ele stau degeaba si numai ea lucreaza. Pe ea nu o vede nimeni?

 • Daca esti coleg cu cu boul de neculai nu ai decit sa il lingi in cur ca nu team trimis eu la dalkia daca aveai singe in tine nu acceptai sa iti sufle boul in ceafa iar pe nevastasa daca face cum zici tu sa o arda lumea in gura iar daca mananci rahat sa te ardem si pe tine in gura ca din cauza flaminzilor am ajuns unde suntem astazi

 • Presiunea imensa cazuta pe umerii sefilor din administratia locala aduce cu ea solutii smecheresti prin care acestia vor sa se descotoroseasca de cei pe care ii considera pericole pentru afacerile lor. Ca sa poata scapa de tensiunile celor peste **0 de oameni disponibilizati cu scandal de la CET, sefii din primarie au incercat sa-l racoleze pe Gelu Popa, fostul lider de sindicat al termocentralei. Acestuia i s-ar fi propus un post banos de conducere in cadrul firmei care se ocupa acum de managementul CET. Initial, directorul tehnic al primariei, Mihai Chirica, i-ar fi promis lui Gelu Popa un loc de munca foarte bine platit si fara griji in cadrul firmei Dalkia. Izbit de refuzul neasteptat al fostului lider de sindicat, Chirica l-ar fi trimis pe Dorin Ivana, directorul general al CET Iasi, sa insiste si sa pluseze cu oferta in cazul lui Popa. Spre surprinderea sefilor termocentralei, fostul lider de sindicat a refuzat de doua ori postul si a ales sa fie disponibilizat impreuna cu cei aproape **0 de colegi. „Este adevarat, mi s-a promis un post in cadrul Dalkia. Prima data a venit Chirica si mi-a propus, iar apoi l-a trimis pe directorul Ivana sa imi propuna un post administrativ. Asa au vrut sa aiba ei o siguranta ca nu facem presiuni asupra lor si sa isi creeze o atmosfera in care sa nu aiba asemenea griji. Am refuzat din prima oferta lor si am preferat sa fiu disponibilizat ca toti ceilalti colegi de-ai mei”, explica fostul lider de sindicat al CET Iasi, Gelu Popa.

  In schimb, persoana desemnata de catre primarul Nichita sa se ocupe de problema termocentralei, Mihai Chirica, nu recunoaste ca i-ar fi propus fostului lider de sindicat vreun post in cadrul Dalkia. Acesta sustine ca angajarile din cadrul firmei franceze nu tin de competenta lui. „Nu cred ca as fi putut eu sa-i propun vreun post, pentru ca nu noi suntem cei care ne-am ocupat de angajari. Iar daca i s-ar fi promis vreun post, ce motive ar avea sa il refuze? In primul rand, nu cred ca ar fi preluat francezii beleaua care era la sindicatul CET in cadrul firmei lor. Am tot respectul pentru domnul Popa, dar daca ar fi fost vorba de vreo propunere, aceasta ar trebui sa fie de la Dalkia”, a declarat directorul tehnic din cadrul Primariei Iasi, Mihai Chirica.

 • Numai acest sarlatan de primar si acolitii lui stiu ce fac cu noi cetatenii ca la urma urmei beneficiem de serviciile celor de la CET, de ce nu au bani sa-si plateasca datoriile? ce fac cu banii cei de la repartitoare de la TERMO SERVICE ca noi cetatenii platim sume f.mari la incalzire ,,pentru a le asigura salariile celor de la termo service si repartitoare ca acolo sunt f.multi angajati cu salarii frumusele.Cei de la repartitoare au incasate sume frumoase din verificarile care le-a facut asta toamna dar noi cetatenii nu avem nici un beneficiu,se plateste f.mult incalzirea tevilor care ne baga pe git fel de fel de mirsavii de-a lor.sunt apartamente cu doua camere in care nu sunt tevi intr-o camera si ei ne calculeaza la 2 camere,care normal ar trebui platit ca la o garsoniera care are o camera cu tevi ca asa sunt si aceste apartamente numai intr-o camera cu tevi.una sa platesti la o asociatie de proprietari 3-* peroane angajate si alta sa platesti salariile la sutele de angajati mai ales la termo service.cei de la repartitoare si-au facut birouri de ministri, cei de la presa ieseana ati fost sa vedeti cit personal au cei de la firma de repartitoare sau termo service care este institutie subordonata primariei sau cine stie cite misculatii a mai facut Nichita cu ANDRIES ca si la repartitoare tot acesti diu indivizi tata si fiu conduc.DE CE NU AJUNG BANII LA FURNIZORI, ce fac sacalii lui NICHITA

 • CINE A CERUT INSOLVENTA ! Membrii Consiliului de Administratie si cei ai Adunarii Generale a Actionarilor din cadrul CET Iasi au informat Primaria Iasi despre aprobarea, in cadrul acestor structuri, a introducerii cererii de deschidere a procedurii de insolventa, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. *5/2*06. Motivarea deciziei deriva din faptul ca, la data de 3* noiembrie 2**1, cuantumul creantelor CET Iasi era de 62.9*2.6** lei, in vreme ce datoriile se situau la valoarea de 539.563.26* lei. In conformitate cu prevederile legale, deschiderea procedurii insolventei are mai multe efecte, insa cea mai importanta constau in suspendarea de drept a tuturor actiunilor judiciare sau a masurilor de executare silita asupra CET Iasi.

  In acest moment, pe rolul Tribunalului Iasi sindic se afla inregistrate trei dosare prin care creditorii TMUCB, THIC Pascani si SC ApaVital solicita deschiderea procedurii de insolventa. Toate dosarele au avut ca prim termen de judecata data de * februarie 2**2, cu amanare pentru data de 2* martie 2**2.

 • Auzi baiatu se vede de la o posta ca prima lectie de politica afost cu privire la diversiune cind lumea se gindeste ce ar trebui sa faca sa isi obtina ajutorul de concediere tu iesila rampa sile vorbesti despre accidente aviatice gen GELU POPA

 • Ai ajuns sa te ocupi si de campania colegului de partid Dumitru Bucur vezi sa nu dai gres .CIND UNUL FUGE DUPA DOI IEPURI NU PRINDE NICI UNUL

 • Pana nu va fi scimbata conducerea CET si anume neculai costica,CET nu va avea randament.Sunt ingineri mult mai competenti decit el ,dar cei de la DALKIA saracii de unde sa stie daca le-a fost bagat asta pe gat ,asa ca neculai ai capul prea mic pentru asa caciula … si cum tu nu iti dai seama ,ca asa esti tu … iti spunem noi ,pleaca pleaca pleaca… lasa locul la cei care pot face treaba si doresc asta.tu ai distrus tot , ai dat afara profesinisti si ti- ai oprit la birouri doar jucatorii de spider solitaire..ai pus oamenii sa lucreze peste numarul legal de ore dat de lege…esti tu oare mai presus de lege??? ITM OARE NU SE SESIZEAZA??? Nu ar strica sa faca un control la CET * si 2 si sa se vada in ultimile 6 luni de zile cum lucreaza salariatii de la tura??? orele suplimentare nu au fost platite niciodata iar cind era luat la intrebari asa zisul director neculai injura si vorbea ca la el in sat’…afara cu neculai….

 • Ultimul „succes” al administraţiei Nichita – insolvenţa CET Iaşi
  A venit şi insolvenţa…
  Pe ** aprilie 2**2, Tribunalul Iaşi a hotărât „deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitoarei SC «Centrala Electrică de Termoficare (C.E.T.)» SA” – Dosar 2**7/99/2**2 (**3/2**2).
  Societatea „Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL” a fost numită administrator judiciar, iar termenul limită pentru înscrierea la masa credală este 3*.*5 2**2.
  Teoretic, procedura de insolvenţă este un „colac de salvare” pentru firmele aflate în dificultate financiară, pentru că, de la data deschiderii procedurii, se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale (art. 36 din Legea nr. *5/2*06 privind procedura insolvenţei).
  În realitate, insolvenţa este o procedură prin care se îngroapă o firmă, cu tot cu datorii, în majoritatea cazurilor creditorii rămânând cu buzele umflate.
  În cazul firmelor foarte mari, cu un patrimoniu consistent, insolvenţa este un prilej pentru unii de a achiziţiona la preţuri mici, de multe ori subevaluate, active valoroase.
  În cazul CET, administratorul judiciar susţine că Dorin Ivana a depus declaraţia privind intenţia de reorganizare a societăţii debitoare. Cum datoriile sunt de 2,5 ori mai mari decât veniturile anuale ale societăţii, este de presupus că se va recurge la valorificarea unor active.
  Precedentele „Fortus”, Nicolina” sugerează că, de fapt, insolvenţa CET ar putea fi un nou tun (nu numai imobiliar). Dacă mai luăm în calcul şi faptul că CET negocia un aşa-zis contract de asociere cu „Delkia”, dar în acelaşi timp se cerea în insolvenţă, putem să ne aşteptăm la orice…

 • CENTRALA ELECTRICA DE TERMOFICARE IASI (C.E.T.) SA Iasi
  Stare firma: este sub incidenta Legii nr. *5/2**6
  CUI: *****9*2
  Nr. ORC: J22/6**/2**2
  Obiect principal de activitate: Furnizarea de abur si aer conditionat
  Sediu: IASI, Calea CHISINAULUI nr.25
  Capital social: *9.**9.*3* LEI
  Actionari/Asociati:
  ¤ CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL IASI – ***%
  Administrator(i):
  ¤ IVANA DORIN (*2.*5.*95*) – presedinte CA
  ¤ CRETU MIHAI (*5.**.*9**)
  ¤ MATEESCU DUMITRU TEODOR DORIN (2*.**.*93*)
  ¤ CALIMAN ADRIAN CONSTANTIN (*2.*2.*9**)
  ¤ STANCIU CRISTIAN (*5.**.*9*6)
  ¤ ZLATE IONUT LEONARD (*3.*2.*9**)
  ¤ BULGARIU CATALIN (*3.*9.*9*3)
  ¤ AUDIT SERVICES SRL Iasi – auditor
  ¤ MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IASI SPRL – administrator judiciar
  Informatiile referitoare la sediu, capital social, obiect principal de activitate, asociati, administratori/cenzori sunt valabile la data de 2*.**.2**2
  Rezultate financiare:
  Anul 2***
  ¤ Cifra de afaceri (LEI) = **2.6**.*6*
  ¤ Venituri totale (LEI) = *93.666.*3*
  ¤ Cheltuieli totale (LEI) = 339.29*.336
  ¤ PIERDERE (LEI) = **5.662.*52
  ¤ Numar mediu de angajati = *.3**
  Anul 2**9
  ¤ Cifra de afaceri (LEI) = 23*.***.*9*
  ¤ Venituri totale (LEI) = 2**.*33.*3*
  ¤ Cheltuieli totale (LEI) = 3*2.**2.**2
  ¤ PIERDERE (LEI) = 95.3*6.935
  ¤ Numar mediu de angajati = *.363
  Datorii “la stat” (3* martie 2**2):
  ¤ Bugetul de stat (LEI) = *3.695.2*6
  ¤ Bugetul asigurarilor sociale de stat (LEI) = *5.3*2.***
  ¤ Bugetul asigurarilor pentru somaj (LEI) = 2.9**.*39
  ¤ Bugetul asigurarilor de sanatate (LEI) = 2*.59*.***
  Istoric incidente de plata – ultimii * ani (pana la data de *3.*5.2**2):
  Firma NU figureaza in evidentele CIP cu incidente de plata cu cecuri.
  Firma figureaza in evidentele CIP cu 5 incidente de plata majore cu bilete la ordin:
  ¤ iulie 2*** – un incident
  ¤ ianuarie 2*** – un incident
  ¤ septembrie 2*** – un incident
  ¤ ianuarie 2**2 – 2 incidente
  TOTAL SUMA REFUZATA LA PLATA: **.3*3.6*2,*6 LEI

Adauga un comentariu