Secretele istoriei

Cultul mortii, trasatura fundamentala a Legiunii

Publicat: 18 mart. 2014
3
O trasatura fundamentala a Legiunii a fost cultul mortii, considerata ca o alternativa preferabila intr-o situatie conflictuala:
Poporul nu se conduce dupa vointa lui: democratia.
Nici dupa vointa unei persoane: dictatura. Ci dupa legi. Nu e vorba de legile facute de oameni. Sunt norme, legi naturale de viata si norme, legi naturale de moarte. Legile vietii si legile mortii. O natiune merge la viata sau la moarte dupa cum respecta pe una sau pe alta din aceste legi.

Vezi si MASACRUL din 21-22 septembrie 1939: Cum au fost ucisi 252 de legionari din ordinul regelui  

Telul final nu este viata. (…) Acest moment final, „invierea din morti”, este telul cel mai inalt si mai sublim catre care se poate inalta un neam.
Neamul este deci o entitate care isi prelungeste viata si dincolo de pamant. Neamurile sunt realitati si in lumea cealalta, nu numai pe lumea aceasta.

Vezi si Cum a fost asasinata comandanta Cetatuilor de Fete Legionare 

Cea dintai problema care ni se punea era aceasta: cine trebuie sa raspunda mai intai? Cine sunt mai vinovati pentru starea de nenorocire in care se zbate tara: romanii sau jidanii? Am cazut unanim de acord, ca cei dintai si mai mari vinovati sunt romanii ticalosi, care pentru argintii iudei si-au tradat neamul. Jidanii ne sunt dusmani si in aceasta calitate ne urasc, ne otravesc, ne extermina. Conducatorii romani care se asaza pe aceeasi linie cu ei, sunt mai mult decat dusmani: sunt tradatori. Pedeapsa cea dintai si cea mai crunta se cuvine in primul rand tradatorului si in al doilea rand dusmanului. Daca as avea un singur glont, iar in fata mea un dusman si un tradator, glontul l-as trimite in tradator.” C.Z. Codreanu.

Vezi si Drama traita de Ecaterina Gata in inchisorile comuniste 
Legionarul iubeste moartea, caci sangele lui va servi pentru plamadirea cimentului Romaniei legionare. (C.Z.Codreanu: „9 Porunci Legionare”, din ziarul G.d.F. a Basarabiei)
Moartea, numai moartea legionara (…) / Ni-i draga moartea pentru Capitan!” – Radu Gyr: Imnul Tineretii Legionare.”
Adauga un comentariu