Remedii naturiste

Cum folosim plantele medicinale pentru a trata ateroscleroza

Publicat: 18 ian. 2011

Ateroscleroza este o boala cronica care se caracterizeaza prin depozitarea pe peretii arterelor a grasimilor, colesterolului si uneori a calciului. Bolnavii acuza dureri de cap, oboseala, scadere a memoriei, agitatie sau depresie, racire a extremitatilor, dureri ce apar la mers, carcei. 

Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarea, capsunul, catina alba, coacazul negru, coada calului, coada soricelului, fragul, ienuparul, leurda, mesteacanul, musetelul, nucul, osul iepurelui, paducelul, papadia, patlagina, patlagelele rosii, prazul, saschiul, silnicul, sulfina, traista ciobanului, usturoiul, visinul, ginko biloba.

Plante pentru uz intern

Anghinarea – infuzie dintr-o lingura de frunze maruntite, la 500 ml de apa. Se beau 250 ml dimineata, pe stomacul gol, iar 250 ml fractionat, cu 30 de minute inaintea meselor principale. Dupa administrare, se recomanda repaus la pat 20 de minute, culcat pe partea dreapta. Se fac cure progresive de 20-30 de zile (pornindu-se cu cantitati mici), cu pauze de o luna.
Capsunul – cura de capsuni proaspete, timp de 7-14 zile, cate 1-1,5 kg pe zi.

Catina alba – decoct din 5 g de fructe, la 100 rnl de apa. Se beau 2 cani pe zi.

Ceapa de munte – infuzie dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Coacazul negru – decoct din 5 g de fructe, la 100 ml de apa. Se beau 2 cani pe zi. Fragul – se consuma fructe proaspete, intre 500 g si 1 kg pe zi.

Leurda – infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Paducelul – infuzie dintr-o lingura de flori, frunze si fructe, la o cana cu apa. Se bea o cana pe zi.
Papadia – infuzie din 1-2 lingurite din frunzele si partile aeriene ale plantei, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Patlagina – infuzie din 1-2 linguri de frunze, la o cana cu apa. Se beau 2 cani pe zi. Patlagelele rosii – suc de rosii sau bulion, se bea zilnic 1 pahar.

Sulfina – infuzie din 1-2 lingurite din flori, la 250 ml de apa. Se beau 1-2 cani de ceai pe zi.
Usturoiul – se utilizeaza cateii in stare proaspata. Se administreaza 2-3 catei pe zi, seara.
Visinul – se consuma zilnic 1 kg de fructe.
Ginko biloba – frunze de toamna (ingalbenite), macinate fin, care se pun la orice bautura nealcoolica sau alcoolica.

Ceaiuri complexe
1. Vasc – frunze (20 g), Mesteacan – frunze (40 g), Coada calului – planta verde (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa. Se bea cate o cana dimineata si seara.
2. Vasc – frunze (30 g), Paducel – flori, frunze si fructe (20 g), Traista ciobanului – partile aeriene (10 g), Anghinare – frunze (20 g), Mesteacan – frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, dimineata si seara.
3. Coada soricelului – flori, Mesteacan – Frunze, Coada calului – planta aeriana verde, Osul iepurelui – radacina, Ienupar – fructe, toate in parti egale. Decoct dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa. La masa de pranz, se beau 1-2 cani cu ceai cald.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit