Magazin

De ce NU se spune „La multi ani” pe 15 august celor care poarta numele Sfintei Maria. E mare pacat!

Publicat: 11 aug. 2017
1

Sfanta Maria Mare este praznuita de crestini pe data de 15 august, aceasta zi fiind ziua in care se pomeneste Adormirea Maicii Domnului sau, mai exact, trecerea sa in nefiinta. Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare de tristete pentru crestini pentru ca se cinsteste moartea si inaltarea Fecioarei Maria.  Urarile de LA MULTI ANI se spun pe 8 septembrie, de SFANTA MARIA MICA.

Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare de tristete pentru crestini pentru ca se cinsteste moartea si inaltarea Fecioarei Maria cu trupul la cer. Conform traditiilor bisericesti, pe data de 15 august, cu ocazia sarbatorii de Sfanta Maria – 2015 nu se spune „La multi ani” celor care poarta numele sfintei. Cei care poarta numele Sfintei Maria isi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfanta Maria Mica, respectiv la Nasterea Maicii Domnului.

Traditii si obiceiuri
Dupa o pioasa traditie veche, cunoscuta mai intai in Apus si trecuta apoi si in Rasarit, la trei zile dupa adormirea ei, Sfanta Fecioara ar fi fost ridicata cu trupul la cer, ca si dumnezeiescul ei Fiu. Sfanta Maria Mare este cunoscuta ca Pastele din timpul verii, tocmai pentru ca vorbeste despre Invierea cu trupul a Maicii Domnului. Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sarbatoare inchinata Sfintei Fecioare Maria, potrivit CrestinOrtodox.ro.

Citeste si Obiceiuri si traditii de nunta, in functie de regiunea tarii

Ce NU e bine sa faci de Adormirea Maicii Domnului

Citeste continuarea pe wow.bzi.ro

Comentarii
Adauga un comentariu