Funny

Elon Musk, revoltat de drapelul Romaniei: „De ce nu vorbeste nimeni despre asta?!” Controversa a ajuns pana la ONU

Publicat: 10 sept. 2019

Drapelul Romaniei este motiv de revolta pentru Elon Musk, miliardarul care vrea sa trimita turisti in spatiu. Omul de afaceri a postat un o fotografie cu steagul tarii noastre pe Twitter, intrebandu-se: „De ce nu vorbeste nimeni despre asta?!”

Elon Musk a avut recent o revelatie! Excentricul miliardar si-a dat seama ca steagul Romaniei este aproape identic cu cel al Ciadului. 

„De ce nu vorbeste mai multa lume despre asta?”, a scris Elon Musk pe Twitter, in descrierea unei imagini in care apar cele doua steaguri.

Romania si Ciad nu au nimic in comun, daca vorbim de istorie sau cultura. Insa cele doua tari, una est europeana, cealalta situata in centrul Africii, au steaguri asemanatoare. Spunem „asemanatoare”, nu „identice”, pentru ca diferenta este data de nuanta culorii albastru – indigo la cel al Ciadului, in loc de cobalt la cel romanesc.

Potrivit Encyclopedia Britannica, Romania a adoptat designul actual al steagului in anul 1861, in timp ce Ciad a facut-o 1959, dupa ce a obtinut independenta de la Franta. Initial, tara africana a luat in considerare un steag care sa aiba culorile verde, galben si rosu, dar a descoperit ca Mali folosea deja acest design. Ulterior, culoarea verde a fost inlocuita cu albastru, si astfel s-a produs asemanarea cu steagul Romaniei, conform publicatiei Business Insider.

Si nu suntem singurii! Polonia, Monaco si Indonezia impart un design asemanator al drapelelor (doua linii alb si rosu pe verticala). De asemenea, Ecuador, Venezuela si Columbia impart acelasi culori pe steagurile lor, avand in vedere ca au facut parte din aceeasi tara, Columbia Mare, care s-a dizolvat in anul 1822.

Steagul Romaniei, reclamat la ONU
Steagul Romaniei este cu aproape un secol mai vechi decat cel al Ciadului. Cu toate astea, Ambasada Ciadului de la Moscova a inaintat Organizatiei Natiunilor Unite un protest oficial, prin care cerea ca drapelul Romaniei sa nu mai fie arborat la ONU. Cererea a fost respinsa.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit