National

Executivul a aprobat acordarea unor stimulente fiscale pentru activitatile de cercetare-dezvoltare

Publicat: 24 ian. 2013

Executivul a aprobat acordarea unor stimulente fiscale pentru activitatile de cercetare-dezvoltare facute in Romania, in alte state membre ale Uniunii Europene si in tari care apartin Spatiului Economic European, a anuntat, astazi, Ministerul Educatiei, potrivit Mediafax.

Acordarea unor stimulente fiscale pentru sunt activitatile de cercetare-dezvoltare este prevazuta in Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Potrivit actului normativ, deducerea suplimentara a cheltuielilor eligibile pentru activitatile de cercetare-dezvoltare creste de la 20 la suta la 50 la suta.

„Activitatile eligibile pentru acordarea deducerii suplimentare la determinarea profitului impozabil trebuie sa fie din categoriile activitatilor de cercetare aplicativa si/sau de dezvoltare tehnologica, relevante pentru activitatea industriala sau comerciala desfasurata de catre contribuabili”, a precizat Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.

Aceasta facilitate se aplica tuturor activitatilor de cercetare-dezvoltare care conduc la obtinerea de rezultate ale cercetarii, valorificabile de catre contribuabili, nu doar celor dezvoltate in folos propriu ca pana acum.

Stimulentele fiscale se acorda separat pentru activitatile de cercetare-dezvoltare din fiecare proiect desfasurat, se mai arata in proiectul de act normativ aprobat de Guvern.

Ministerul Educatiei a precizat ca demersurile pentru acordarea stimulentelor fiscale activitatilor de cercetare-dezvoltare au fost facute de catre ministrul delegat pentru Învatamant Superior, Cercetare si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu.
 loading...

Adauga un comentariu