National

Guvernul a cerut modificarea normelor de aplicare a Legii pensiilor speciale ale parlamentarilor

Publicat: 22 feb. 2016
1

Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii au transmis Parlamentului puncte de vedere cu privire la normele de aplicare a Legii pensiilor speciale ale parlamentarilor, solicitand modificari in cuprinsul acestora, astfel incat aplicarea legii va fi suspendata pana la corectarea acestor norme, adoptate de Parlament saptamana trecuta, a anuntat, luni, secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu.

Punctele de vedere au fost solicitate inca de acum doua saptamani, dar, intre timp, Parlamentul a adoptat proiectul privind normele legii pensiilor speciale, in absenta punctului de vedere al Guvernului. Ministerul de Finante si Ministerul Muncii au transmis punctele de vedere, care contin critici cu privire la forma adoptata de Parlament a normelor de aplicare.

”Dansii considera ca anumite norme nu sunt conforme si au fost trimise (scrisorile – n.r.) catre Comisia pentru statut sa faca modificarile necesare”, a spus secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu.

Potrivit scrisorii transmise de Ministerul de Finante, Guvernul atrage atentia asupra unor erori de tehnica legislativa si solicita reformulari in textul normelor. Mai mult, Ministerul atrage atentia ca mai multe dispozitii din normele metodologice sunt redundante si ar trebui eliminate.

Criticile Ministerului Muncii vin in completarea celor din punctul de vedere al Ministerului de Finante, referindu-se, in cea mai mare parte, la tehnica legislativa si ”rigoarea” textului, si nu la fondul proiectului.

Parlamentul urmeaza sa modifice aceste norme metodologice, timp in care aplicarea legii privind pensiile speciale este suspendata.
Adauga un comentariu