Educatie intima

In ce masura afecteaza frecventa actelor intime dimensiunea vaginului

Publicat: 23 apr. 2017
7

Specialistii ginecologi spun ca tainele vaginului sunt multe la numar, iar printre acestea se numara si modificarea dimensiunii vaginului in functie de frecventa actelor sexuale.

Dupa ce li s-a intamplat sa nu faca sex o perioada mai mare de timp, una dintre intrebarile pe care si le pun femeile este aceea daca „vaginul lor devine mai stramt atunci cand nu au contact sexual”. Medicii vin cu explicatii dezvaluite si in revista de sanatate „Women’s Health„.

„Multe persoane presupun, in mod eronat, ca femeile care fac mai putin sex au vagine mai stramte, iar vaginele celor care fac mai mult sex se largesc. Nimic mai neadevarat”, a declarat medicul Jennifer Wider, specialist ginecolog.

10 lucruri mai putin cunoscute despre vagin 

Ea a mai precizat ca muschii vaginali sunt foarte elastici, se contracta si revin la normal dupa sex si chiar dupa nastere.

De asemenea, tot specialistul din America mai spune ca dimensiunea vaginului se modifica pentru o perioada mai lunga de timp de doua ori in viata.

In primul rand, in timpul nasterii, proces dupa care vaginul are nevoie de aproximativ sase luni sa revina la dimensiunile si forma lui normala.

In al doilea rand, muschii vaginali isi pierd elasticitatea, iar dimensiunea vaginului se modifica pe masura ce femeile imbatranesc, din cauza scaderii nivelului de hormoni.

3 factori care afecteaza dimensiunea vaginului 

 

Adauga un comentariu