National

Livia Stanciu, numita de Iohannis la Curtea Constitutionala in schimbul rezolvarii dosarului „Casa pierduta din Sibiu”

Publicat: 03 mai 2016
1

Curtea Constitutionala isi schimba componenta in 2016, odata cu incetarea mandatelor a trei judecatori. Astfel, trei membri ai CCR vor pleca, printre acestia si actualul presedinte, urmand sa fie inlocuiti de alti trei, unul propus de presedinte, unul de Senat si altul de Camera Deputatilor.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, presedintele Iohannis ar urma sa o propuna pentru un post de jucator constitutional pe Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Stanciu se apropie de finalul celui de-al doilea mandat la sefia ICCJ, limita impusa de lege.

In 2016 expira mandatul actualului presedinte al CCR, Augustin Zegrean, numit judecator la Curte de fostul presedinte Traian Basescu in 2007, al lui Valentin-Zoltán Puskás, numit de Senat la propunerea UDMR (2007), si al lui Tudorel Toader, numit de Camera Deputatilor la propunerea PNL (2007).

Din partea Senatului se vehiculeaza numele social-democratului Ioan Chelaru. Cel de-al treila post de judecator CCR ar putea sa revina unui om propus de UDMR.

Comentarii
  • ESTE INCREDIBIL CUM AȘA-ZIȘII MAGISTRAȚI, UNELTELE UNOR CORUPȚI, SUNT ÎNVÂRTIȚI PE POSTURILE IMPORTANTE DIN JUSTIȚIE, CA ȘI CUM AR FI SINGURII JUSTIȚIARI DIN RO, ALȚII NEMAIEXISTÂND !!! INDIVIDA, PROFIL COMUNIST DOVEDIT, A ARESTAT ȘI CONDAMNAT, PE NEDREPT, CETĂȚEANA RARINCA CU COMPLICITATEA ALTEI SLUGI, MARE JUSTIȚIARĂ. CUM MAI DAU ELE EXPLICAȚII DESPRE ÎNFĂPTUIREA ACTULUI JURIDIC, TRAGIC !

Adauga un comentariu