Sport

Mai avem 4 finale pana la promovare! Poli joaca astazi cu Galatiul

Publicat: 09 oct. 2015

In Divizia Nationala de Seniori incepe faza de Play-Off, respectiv Play-Out. Dupa un sezon regulat extrem de disputat, Divizia Nationala de Seniori va intra de astazi in faza secunda cand sunt programate primele partide din Play-Off, respectiv Play-Out, in batalia pentru promovare si evitarea retrogadarii toate echipele pornind cu sanse egale. Poli Iasi va intalni astazi, formatia RCM Galati, intr-o partida programata la ora 10:00, pe Stadionul Tineretului din Iasi.

Astfel, in acesta a doua faza a competitiei nu se vor lua in considerare punctele obtinute in sezonul regulat, dominat cu autoritate de CSM U23 Bucuresti, care a bifat 17 victorii, cum insa echipa secunda a tigrilor nu are drept de promovare, aceasta se va regasi pe tabloul Play-Out-ului. In aceste conditii, pentru Play-Off s-au calificat in ordine, CS Navodari, Politehnica Iasi, RC Barlad, Stiinta Petrosani si RCM Galati, cea mai spectaculoasa revenire avand-o studentii din Valea Jiului, care au obtinut victorii pe linie in ultimele cinci etape, dintre care una pe terenul din Iasi.

CS Navodari si RC Barlad au avut cea mai constanta evolutie, aflandu-se in permanent pe podium, Politehnica Iasi a fost nevoita sa recupereze inceputul mai greu cand a suferit trei infrangeri consecutive, in timp ce revelatia s-a numit RCM Galati, care se va afla pentru prima data in Play-Off. Au fost multe partide spectaculoase, cu victorii dramatice, navodarenii impunandu-se in Copou, pentru ca apoi studentii sa-si ia revansa la malul marii, acel succes al Stiintei Petrosani care a intors reultatul dupa ce a fost condusa cu 19-8 de Poli Iasi, sau halucinantul RC Barlad-CS Navodari incheiat cu rezultatul de 36-62, noua eseuri aducand elevilor lui Cornel Suciu bonusul ofensiv chiar pe terenul campionilor en-titre ai Diviziei Nationale de Seniori.

Cum Steaua U23 s-a retras , in Play-Out vor participa doar patru echipe, CSM U23 Bucuresti, Bucovina Suceava, CSU AV Arad si Stejarul Buzau. Exceptandu-i pe bucurestenii care nici de aceasta data nu vor puncta in clasament, favorita se anunta Bucovina Suceava, insa cu siguranta aradenii si buzoienii vor fi adversari pe masura, disputele anuntanu-se de pe acum extrem de echilibrate.

In privinta individualitatilor, Sioeli Lama de la CSM U23 Bucuresti este liderul marcatorilor de eseuri, 14 la numar, urmat de ieseanul Constantin Paslaru, cu o reusita mai putin. La capitolul puncte marcate conduce Alexandru Trandafir, uvertura lui CS Navodari acumuland 157 din trei eseuri, 41 de transformari si 20 lovituri de pedeapsa.

O mentiune speciala pentru Octavian Scolobiuc, cel mai prolific marcator de puncte dintre jucatorii de linia intai din toate competitiile interne. Scolobiuc care evolueaza ca taloner sau pilier este si transformerul echipei sale, iar in acest sezon a inscris pentru Bucovina Suceava 111 puncte din patru eseuri, 14 transformari si 21 de lovituri de pedeapsa.

Prima etapa din Play-Off / Play-Out se va disputa sambata, 10 octombrie, dupa programul:

Play-Off:
Politehnica Iasi-RCM Galati
RC Barlad-Stiinta Petrosani

Play-Out:
Stejarul Buzau-CSM U23 Bucurestiloading...

Adauga un comentariu