News Flash:

Municipalitatea demareaza reabilitarile termice

31 Martie 2009
2069 Vizualizari | 5 Comentarii
Reprezentantii primariei au facut primii pasi in ceea ce priveste organizarea lucrarilor de reabilitare termica a 34 de imobile din oras. In prima faza, municipalitatea a intocmit un anunt de intentie, urmand ca dupa data de 15 aprilie sa fie demarate procedurile de adjudecare. Astfel, va fi finalizat caietul de sarcini si va fi anuntata data pentru deschiderea ofertelor. Reabilitarea celor 34 de imobile presupune costuri de aproximativ 8,2 milioane Euro, din care cofinantarea primariei este de 3 milioane lei. Reamintim ca in cadrul programului de reabilitare termica, Guvernul Romaniei asigura 50 la suta din costuri, primaria 30 la suta, iar asociatiile de proprietari 20 la suta. "In anuntul de intentie, suma trecuta reprezinta valoarea totala a lucrarilor pentru cele 34 de imobile. Este inclusa si suma pe care o va da Guvernul Romaniei. Licitatia va fi facuta pe mai multe loturi, atat pentru proiectare, cat si pentru executie", a precizat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei. Reprezentantii primariei au de gand ca in programul de reabilitarea sa includa cat mai multe imobile. Dar, deocamdata, municipalitatea pune la bataie suma de 3 milioane lei, in conditiile in care peste 120 de dosare sunt depuse pentru includerea mai multor imobile in program. Oricum, reprezentantii primariei vor sa acorde o atentie mai mare zonei centrale. Este vorba de blocurile din Piata Unirii, care urmeaza sa fie reabilitate. Zona a devenit prioritara dupa ce reprezentantii primariei au avut o serie de discutii cu asociatiile de proprietari. In urma acestora, s-a hotarat ca imobilele din Piata Unirii necesita lucrari de reabilitare termica si de schimbare a fatadelor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

Admin  | #64173
O mare oportunitate de a fura cu acte din banii publici. Reabilitarea termica a unui bloc va ajunge in cel mai fericit caz, la un pret dublu fata de pretul real
iesean  | #64174
Faceti publica lista celor 120 de asociatii care au solicitat includerea in programul de reabilitare!
Printre acestea sunt si asociatii cu mari datorii la furnizorii de utilitati?
Tomescu  | #64175
Reabilitarea termica trebuie sa fie efectuata in formula finala ceea ce include obligatoriu :
-schimbarea distributiei energiei termice( incalzire, apa calda), de pe verticala pe orizontala.
-amplasarea coloanelor de distributie pe exteriorul cladirii utilizindu-se eficient izolatia exterioara-
- contorizarea individuala a consumurilor pe apartament.
- includerea in REGULAMENTUL DE FURNIZARE A ENERGIEI TERMICE a Municipiului Iasi , a modului de functionare si decontare a energiei termice produsa si distribuita in condominiu a energiei produse din surse regenerabile.
- utilizarea anvelopelor izolante amplasate optim ca zona de captare pentru energia solara preluata si distribuita prin pompe de caldura.
- sprijinirea intreprinderilor cu sediul in Municipiul Iasi pentru proiectarea si executarea de instalatii solare si pompe de caldura.
- stabilirea nivelului minim si maxim pentru coeficentul de conductivitate termica.
Sugestii si observatii
Tel 0732515566
Alt admin  | #64176
Pai na! Cum sa nu ajunga la un pret exorbitant daca:
- "trebuie" sa castige licitatiile cine "trebuie" (vb cantecului "cine are ... are")
- conditiile din caietul de sarcini se vor plia doar pe unii si nu vor putea fi indeplinite de majoritatea firmelor de constructii din Iasi
- domnul city manager trebuie sa inceapa si el sa acumuleze ... ca de ... nu mai e chiar asa mult pana la alegeri
Cu o cheltuiala la o treime s-ar obtine minim 85% din confortul termic, dar cand e vorba de bani publici in proportie de 80% nu mai conteaza alte considerente.
cris  | #64177
locuiesc in carierul MIRCEA CEL BATRAN si de la asociatie ni sa spus ca trebuie sa depunem intr-un cont suma de 670 Euro reprezentand 33% din suma. D-na administrator de la termoservice fiind doamna VIORICA IOSUB.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3970 (s) | 22 queries | Mysql time :0.271283 (s)