News Flash:

Noile norme anuale de venit pentru anul 2009

6 Ianuarie 2009
4355 Vizualizari | 3 Comentarii
Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi a stabilit noile norme anuale de venit pe anul 2009. Aceste norme se aplica in cazul contribuabililor ieseni care desfasoara activitati independente in mod individual, fara salariati, si care au optat pentru stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit.

In judetul Iasi sunt peste 9 mii de contribuabili care se pot supune noilor norme de venit. Cele mai mari impozite trebuie sa le plateasca in acest an persoanele fizice care inregistreaza venituri de pe urma serviciilor de informatica, anume 17.200 lei. Pe aceeasi linie se inscriu si iesenii care practica taximetrie, atat pentru marfuri si persoane, mai putin cea efectuata in regim de maxi-taxi. Cei care opteaza pentru norma de venit trebuie sa plateasca 11.300 lei anual. Peste 11 mii lei trebuie sa plateasca si cei care executa servicii ca mozaicari, faiantari, parchetari, zidari si masaj. Conform Codului Fiscal, in cazul in care unul dintre acesti ieseni desfasoara doua sau mai multe activitati desemnate, venitul net din acestea se stabileste pe baza celei mai ridicate norme pentru respectivele activitati.

De asemenea, pentru anul 2009, normele de venit se vor reduce in functie de sex, varsta, gradul de invaliditate, activitatea sau zona unde se desfasoara, pentru unele categorii de contribuabili. Astfel, normele de venit se reduc cu 30 la suta pentru barbatii cu varsta intre 60 si 65 de ani si pentru femeile cu varsta intre 55 si 60 de ani si 50 la suta pentru barbatii de peste 65 de ani si femeile de peste 60 de ani. O reducere de 50 la suta a normelor de venit va fi aplicata si in cazul persoanelor cu grad III de invaliditate.
http://www.finanteiasi.ro/index.php?page=6&ct=2&idc=102
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Un economist derutat  | #52552
Cred ca este o greseala de exprimare ca nu vreau sa cred altceva. Norma de venit este baza impozabila pentru determinarea impozitului pe venit datorat si nu suma datorata. Impozitul se determina prin aplicarea cotei de 16% asupra normei de venit.
Radu C  | #52553
Bre, norma de venit e cea LA CARE se plateste impozit, nu suma care trebuie platita. La 17200 de lei in IT se plateste 16% impozit pe venit, adica 2752 lei, suma care se imparte la 4 si se plateste trimestrial, adica 688 lei/luna in 4 rate.

Altfel spus: cine a scris articolul e cu capul.
Radu C  | #52554
Si eu tot cu capul, 688 lei/trimestru voiam sa zic.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2639 (s) | 24 queries | Mysql time :0.154458 (s)