Sanatate si frumusete

Otrava din cea mai puternica planta medicinala. Mare atentie in ce cantitate si cum o consumati

Publicat: 05 feb. 2018
14

Recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la indigestie si migrene, pana la boli virale si cancer, aceatsa planta este foarte renumita la noi in tara. De multe ori insa este administrata dupa ureche, fara a tine cont de pericolele date de potentialul sau toxic deloc de neglijat, scrie adevarul.ro. Bineinteles, este vorba despre rostopasca (Chelidonium majus), considerata un fel de leac universal. Folosita in uz intern, pentru spasme digestive, diskezie biliara, indigestie si dispepsie, migrena si migrena biliara, pancreatita, boli de ficat, herpes bucal si herpesul genital si chiar cancer.

Folosita in uz extern, pentru tuse convulsiva, faringita, laringita, infectii in gat, rani infectate, eczeme infectioase, hepatita virala, negi, cataracta, cancer de piele si tumori exteriorizate, chisturi, inclusiv chist ovarian, planta isi datoreaza calitatile terapeutice multiplelor sale substante active.

Citeste si Se gaseste pe campurile din Romania si e de leac pentru mai mult de 150 de boli. Aceasta este planta vindecatoare romaneasca

„Rostopasca este o planta bogata in alcaloizi (Chelidonina, Homochelidonina, Sanguinarina, Cheleritrina, Oxichelidonina, Chelidimerina, Berberina, Coptizina, Tetrahidrocoptizina, Stilopina, Protopini, α- allocriptopina, Magnoflorina, Sparteina), care contine si acid chelidonic, saponozide, carotenoide, substante rezinoase, ulei volatil, flavonozide, taninuri, acid nicotinic, nicotinamida.

De aici, multiplele sale indicatii terapeutice. Planta are insa si potential toxic, asa ca trebuie administrata cu prudenta”, explica fitoterapeutul Elena Badea. Consumat in cantitati mari, ceaiul si sucul de rostopasca provoaca o serie de efecte adverse, de la greturi si varsaturi, pana la fenomene toxice hepatice, delir si halucinatii. Din acest motiv, pentru uz intern planta ar trebui administrata doar la indicatia medicului.

preluat de pe realitatea

Adauga un comentariu