Plante medicinale

Papadia, leac pentru constipatie si bolile de ficat

Publicat: 06 ian. 2011
7

Papadia sau Taraxacum officinale este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care se gaseste in peste 100 de specii. 

Din punct de vedere farmaceutic, papadia are proprietati coagulante, diuretice si astrigente. Datorita continutului ridicat de fibre vegetale, aceasta planta impiedica asimilarea nedorita de glucoza. Papadia are numeroase utilizari. Foarte bogata in potasiu,planta este un diuretic natural, iar unii oameni considera ca radacina ei poate fi cel mai bun laxativ atunci cand este bine procesata. Tot pentru efectul laxativ este indicat si ceaiul din frunze de papadie.

Imbunatateste parfumul cafelei
Radacina este bogata in vitaminele B1, C si D, iar specialistii o folosesc cu succes in tratarea diverselor boli ale ficatului, chiar si in cazurile de ciroza. Radacinile plantei sint deseori prajite si se folosesc in prepararea unei bauturi similare cafelei sau ceaiului. Este, de asemenea, adaugata cafelei obisnuite pentru a-i imbunatati acesteia parfumul.

Sucul facut din frunzele papadiei este foarte util in cazurile de constipatie, in cresterea secretiei bilei si curgerea acesteia catre ficat. Prin crestera secretiei bilei poate determina modificarea metabolismului corpului. Sucul de papadie este un tonic puternic pentru ficatul lenes datorita abuzului de alcool sau dietei severe. Partea verde a papadiei se poate folosi in diferite retete si chiar in producerea vinului.

Papadia si-a dovedit calitatile terapeutice si in afectiunile pancreasului, stomacului, splinei si rinichilor, dar si in cazurile de anemie si poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, alina durerile reumatismale si artrita.

Precautii
In cazurile de ulcer si gastrita, papadia este bine sa fie folosita cu precautie deoarece poate cauza o supraproductie de acid gastric. Sucul care se gaseste in tulpini poate provoca celor sensibili alergii. Cei care au probleme de retentie de apa trebuie sa consulte un medic inainte de a utiliza aceasta planta pentru a verifica nivelul de potasiu.

Citeste si:

Suferi de constipatie? Iata cinci remedii naturiste!

Crusinul te scapa de constipatie

CONSTIPATIE – tratament naturist 

Plante pentru o bila lenesa

 

Adauga un comentariu