Portocale umlute – un desert numai din fructe

Publicat: 29 apr. 2010
6

Daca ai chef de un desert hranitor si sanatos sau vrei sa iti servesti partenerul sau prietenii cu ceva dulce si in acelasi timp sanatos iata o idee cat se poate de buna: portocale umplute. Pentru 4 portii ai nevoie de:
2 portocale
3-4 curmale
3-4 smochine
50 g stafide
1 lingurita zahar
zeama de lamiae
1 paharel lichior

Mode de preparare:
Se taie bucatele curmalele si smochinele, se amesteca cu stafidele, care au fost in prealabil hidratate timp de 20 min. intr-un pahar cu apa calduta. Peste acestea se adauga o lingurita de zahar si zeama de lamaie dupa gust. Se stropesc apoi cu lichior si se lasa la macerat timp de 2 ore. Intre timp, se taie portocalele in doua, pe orizontal, se scoate miezul si se desface in felii. Procedati apoi la curatarea de pielita si samburi si se amesteca cu celelalte fructe macerate. Cu acest amestec se umplu cu varf jumatatile de portocala. Se pun la rece circa o ora inainte de a fi servite.
Pofta buna!




Adauga un comentariu