News Flash:

Pot fi depuse proiectele pentru infrastructura educationala

3 Martie 2008
755 Vizualizari | 0 Comentarii
• Posibilii beneficiari, autoritati locale sau centre universitate, pot primi pana la 67 milioane lei pentru reabilitarea si modernizarea campusurilor universitare si a centrelor de formare profesionala

La sfarsitul saptamanii trecute a fost lansata cererea deschisa de proiecte pentru Axa 3 a Programului Operational Regional (POR) - Imbunatatirea infrastructurii sociale, domeniul major de interventie 3.4- Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua. Proiectele eligibile in cadrul acestui domeniu vizeaza crearea si dezvoltarea campusurilor preuniversitare, reabilitarea, modernizarea, echiparea Centrelor de Formare Profesionala Continua. Alocarea financiara orientativa pentru acest domeniu de interventie este, la nivelul Regiunii Nord-Est, de peste 46,5 milioane Euro.

Beneficiarii eligibili in cadrul acestui domeniu major de interventie sunt unitatile administrativ-teritoriale pentru proiecte adresate unitatilor scolare din invatamantul obligatoriu, iar pentru proiectele adresate Campusurilor pentru Invatamant Profesional si Tehnic (CIPT) pot depune proiecte institutiile de invatamant superior de stat, respectiv universitati, institute sau academii de studii, precum si centre de formare profesionala continua si institutii publice care isi desfasoara activitatea in domeniu. Incepand de astazi, toti cei interesati pot depune cererile de finantare sau pot solicita informatii suplimentare la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est din Piatra Neamt. Valoarea totala a unui proiect poate fi intre minim 500.000 lei si maxim 67 milioane lei. Proiectul propus in cererea de finantare poate fi considerat eligibil in cadrul POR, adica poate fi cofinantat din fondurile structurale din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) daca proiectul se incadreaza in categoriile de operatiuni ale domeniului major de interventie, daca are ca obiective modernizarea campusurilor universitare sau crearea de noi campusuri, precum si modernizarea centrelor de formare profesionala sau initierea unor noi proiecte de calificare si recalificare profesionala.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

por cipt adr fedr
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014796 (s)