Eveniment-Social

Premii de mii euro pentru trei scoli din judetul Iasi

Publicat: 18 mart. 2016
1

@ Trei scoli gimnaziale din judetul Iasi au câstigat premii în valoare de 60.000 euro la Concursul National intitulat „Olimpiadele Kaufland” @ Este vorba de unitatile de invatamant preuniversitar: Ion Simionescu – municipiul Iasi, Stefan cel Mare din Dancu si Scoala Gimnaziala din localitatea Chicerea

Unitatile de invatamant mentionate au participat, în acest an scolar, la aceasta competitie nationala, ce a avut in prim-plan un program de responsabilizare sociala implementat de Asociatia Scoala de Valori„, în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si s-au clasat în top, obtinând fiecare câte un premiu în bani în valoare de 20.000 euro. Sumele sunt destinate finantarii unor proiecte de investitie.

Citeste si: Iata ce scoli din Iasi au castigat la Patrula de Reciclare

„Competitia a constat într-un maraton al activitatilor educative extrascolare organizate de cele 1.190 de scoli din tara înscrise la concurs si postarea dovezilor site-ul www.olimpiadelek.ro. Din judetul Iasi au participat 48 de unitati de învatamânt, cinci dintre ele fiind premiate si în luna decembrie 2015 cu câte 2.000 euro la categoria Top Harnicuti. Este vorba de scolile gimnaziale Ion Simionescu Iasi, Nicolae Iorga Iasi, Chicerea, Valea Lupului si Stefan cel Mare din Dancu. La nivelul tarii au fost premiate 103 scoli care au derulat cele mai multe si inovative activitati în cadrul acestui program. Ne bucura faptul ca scolile din judetul Iasi se afla în topul clasamentului final al acestui program, ca activitatile de educatie nonformala sunt apreciate si promovate prin programe de impact la nivelul tarii, creând oportunitati de dezvoltare a unitatilor de învatamânt preuniversitar si de atragere a fondurilor extrabugetare pentru crearea unor conditii optime în vederea asigurarii unei educatii de calitate a elevilor”, a transmis prof. Alla Apopei – inspector pentru activitati extrascolare in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). De reamintit ca, cele trei scoli din judetul nostru au intrat în a doua etapa a concursului – „Top Fruntasi”, datorita numarului mare de activitati desfasurate, a numarului de elevi si cadre didactice implicate, dar si pentru calitatea evenimentelor organizate si a solutiilor practice oferite: actiuni de ecologizare, plantare de copaci, reciclare deseuri, competitii sportive, spectacole si expozitii, vizite culturale, proiecte de educatie financiara, estetica urbana, cumparaturi inteligente, prim ajutor, civilizatie în trafic sau siguranta pe internet.

Adauga un comentariu