International

Probleme pentru Maduro: Un general indeamna armata la revolta impotriva presedintelui

Publicat: 13 mai 2019
1

Un general venezuelean, Ramon Rangel, indeamna fortele armate sa se ridice impotriva presedintelui Nicolas Maduro, care se sprijina pe sustinerea armatei pentrua ramane la putere, dupa ce liderul opozitiei Juan Guaido s-a autoproclamat in ianuarie presedintele interimar, relateaza Reuters. Ramon Rangel, care se prezinta drept un general din cadrul aviatiei venzuelene, a denuntat duminica faptul ca Guvernul lui Maduro este controlat de ”dictatura comunista” din Cuba – unul dintre aliatii liderului socialist, alaturi de China si Rusia.

HAOS in Cuba: Guvernul a trecut la rationalizarea alimentelor

”Trebuie sa gasim un mijloc de a ne debarasa de frica, sa iesim instrada, sa protestam si sa cautam o uniune militara pentru a schimba acest sistem politic”, afirma el intr-o inregistrare video difuzata pe YouTube. Miscari de trupe in magistratura: Se cauta sef nou la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie ”Este timpul sa ne ridicam la lupta”, indeamna el.

Acesta este un nou revers pentru Maduro, in urma mai multor dezertari de acest fel din armata, de la inceputul anului, insa nimic nu arata ca acest nou anunt ii va determina pe generali sa-i intoarca spatele presedintelui socialist. Ofiteri care au dezertat din cadrul armatei au fugit in strainatate, iar Statul Major continua sa-l recunoasca pe Maduro drept presedinte. Reuters scrie ca nu a obtinut vreo reactie de la Ministerul venezuelean al Informatiilor si nici de la Rangel.

Un comandat al aviatiei venezuelene a publican duminica pe Twitter o fotografie a lui Rangel, pe care scria ”tradator al poporului venezuelean si al revolutiei”. O sursa apropiata armatei a declarat sub protectia anonimatului ca Rangel a fugit luna trecuta in Columbia. Spre deosebire de alti ofiteri care l-au abandonat pe Maduro, Rangel nu si-a exprimat sustinerea fata de Juan Guaido, recunoscut presedinte de mai multe tari din regiune si tari occidentale, inclusiv Statele Unite. In urma unei revolte esuate, la 30 aprilie, la apelul lui Guaido, Maduro a subliniat ca dispune in continuare de sustinerea armatei.

Adauga un comentariu