National

Rasturnare de situatie in cazul Aurei Ion. Anuntul facut de procurorul general al Romaniei

Publicat: 18 iun. 2014
1

Pe 19 mai, procurorii Parchetului General au dispus refacerea expertizei medico-legale in cazul Aurei Ion, deoarece concluziile raportului de autopsie din 10 februarie nu au fost avizate de catre Comisia de avizare si control al actelor medico-legale din cadrul IML Cluj-Napoca.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat miercuri ca nu este obligatoriu ca la refacerea expertizei medico-legale in cazul Aurei Ion, decedata in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni, sa fie exhumat si cadavrul acesteia.

Citeste si: Gest impresionant facut pentru AURA ION, la cateva luni de la tragedia din Apuseni

„Nu este neaparat obligatoriu. Refacerea sau efectuarea unei alte expertize nu presupune obligatoriu exhumarea cadavrului. Exista posibilitatea stiintifica de a se face aceasta expertiza si pe baza actelor si raportului vechi. Nu a fost intocmit un nou raport de expertiza in cauza respectiva”, a spus Nitu, prezent miercuri la sediul CSM.

Pe 19 mai, procurorii Parchetului General au dispus refacerea expertizei medico-legale in cazul Aurei Ion, deoarece concluziile raportului de autopsie din 10 februarie nu au fost avizate de catre Comisia de avizare si control al actelor medico-legale din cadrul IML Cluj-Napoca.

Citeste si: Ancheta ITM in cazul ACCIDENTULUI AVIATIC din APUSENI, finalizata. Care este CONCLUZIA inspectorilor

„In continuarea cercetarilor care se efectueaza in dosarul privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, in Muntii Apuseni, echipa de procurori din cadrul Sectiei parchetelor militare, desemnata cu instrumentarea cauzei, a procedat, in perioada 12 – 16 mai 2014, la audierea, in calitate de martori, a opt angajati ai ROMATSA SA (in functiile de controlori trafic sol si controlori trafic aerian), a doi angajati ai scolii Superioare de Aviatie Civila si a unui angajat al Institutului Medico-Militar. De asemenea, a fost dispusa expertiza medico-legala privind pe victima I.A., intrucat concluziile raportului de constatare medico-legala (autopsie) din 10.02.2014 nu au fost avizate de catre Comisia de avizare si control al actelor medico-legale din cadrul Institutului de Medicina Legala Cluj-Napoca”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General transmis presei in luna mai.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu sapte persoane la bord s-a prabusit intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

Citeste si: INCREDIBIL. Aura Ion are o SOSIE la Madrid. Asemanarea este SOCANTA – FOTO

In avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul si o echipa de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias. Medicii erau transportati la Oradea, unde urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan si Aura Ion – o tanara, ofiter-student – si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic.

Deocamdata, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoana, fiind inceputa urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunilor de neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu.

Tags:
Adauga un comentariu