Local

Razbunare cu furci si topoare, intr-o localitate ieseana! Suspectii au incercat sa scape de pedeapsa!

Publicat: 06 oct. 2019
1

Doi indivizi acuzati ca au vrut sa faca moarte de om au incercat sa scape de pedepse, dar fara succes. La finele saptamanii trecute, judecatorii din cadrul Curtii de Apel Iasi au respins apelurile formulate de Constantin Ursei si Ciprian Savin împotriva sentintei din 3 iulie 2019 a Tribunalului Judetean.

Prima instanta a dispus condamnarea lui Ursei la pedeapsa rezultanta de 13 ani de puscarie, pentru tentativa de omor calificat asupra unui membru de familie, distrugere si violare de domiciliu, in timp ce Savin a primit o pedeapsa de noua ani de temnita.

Cei doi au fost trimisi in judecata de procurori in urma cu cateva luni. Conform anchetatorilor, Ursei locuia împreuna cu fiul sau, în vârsta de noua ani, în satul Oproaia, din comuna Tibana, în timp ce sotia, C.U., de care este separat în fapt, locuieste în casa proprietate a mamei sale, situata în satul Gârbesti, din aceeasi comuna, împreuna cu doi frati si cele doua fiice minore (de trei si, respectiv, cinci ani).

"În noaptea de 8 spre 9 octombrie 2018, inculpatul Ursei Constantin s-a deplasat cu caruta la locuinta sotiei sale, împreuna cu martorul P.C. si inculpatul Savin Ciprian, carora le-a împartasit intentia de a-i aplica o corectie cumnatului minor M.C.B. Ajunsi la destinatie, în jurul orei 1:00, în satul Gârbesti, martorul a ramas la caruta, în timp ce inculpatul Ursei Constantin s-a înarmat cu o secure, iar inculpatul Savin Ciprian – cu o furca", au declarat reprezentantii Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi.

Vezi si: Doi ieseni au fost arestati pentru tentativa de omor. Au vrut sa aplice o "corectie" unui minor

Potrivit acestora, cei doi indivizi au intrat fara drept, înarmati, pe poarta închisa, dar neasigurata si, apoi, în casa, în camera în care persoana vatamata dormea pe acelasi pat cu cele doua fiice si sora. "Aici, inculpatul Ursei Constantin a tras-o pe victima din pat, dupa care i-a aplicat o lovitura cu muchia toporului în cap, iar, apoi, mai multe lovituri cu taisul securii, care vizau zone vitale ale corpului, în timp ce persoana vatamata a încercat sa pareze loviturile cu mâna dreapta, dar si cu picioarele. În acest mod, persoana vatamata, C.U., a dobândit leziunile descrise în raportul de prima expertiza medico-legala întocmit de IML Iasi, leziuni care necesita pentru vindecare 45-50 de zile de îngrijiri medicale", au mai mentionat procurorii.

Oamenii legii au adaugat ca Savin a mers în camera în care se afla fratele minor al victimei, a distrus geamurile si clanta usii de acces în încapere si a încercat sa îl loveasca pe minor, care a reusit sa fuga pe geam.

Adauga un comentariu