Terapii alternative

Remedii homeopate pentru depresie

Publicat: 10 mart. 2013
7
Depresia este o boala care afecteaza starea de spirit a unei persoane. Cei care nutresc sentimente negative si persista sa se simta posomorat o vreme indelungata pot fi victimele acestei afectiuni. Cineva care sufera de depresie se poate simti trist, suparat, oboist, confuz, vinovat sau lipsit de valoare. O persoana care este deprimata isi pierde interesul in aproape orice care obisnuia sa-l faca fericit.
In tratarea acestei afectiuni medicale, in primul rand trebuie depistata cauza depresiei. Homeopatia este cel mai popular sistem holistic de medicina alternativa. Selectia de remedii se bazeaza pe teoria individualizarii si pe analogia simptomelor prin abordare holistica. Aceasta este singura cale prin care o stare definitiva de sanatate poate fi recastigata, prin eliminarea tuturor simptomelor de care sufera un pacient. Scopul homeopatiei nu este numai de a trata depresia ci de a tinti spre cauza fundamentala si susceptibilitatea individuala. In ceea ce priveste medicatia terapeutica, sunt disponibile o multime de medicamente pentru tratamentul depresiei care sunt selectate in functie de cauza, conditie, senzatie si modalitatea de indispozitie. Pentru un tratament individual, pacientul trebuie sa consulte un medic homeopat. Iata cateva din cele mai importante remedii homeopate pentru depresie: 
Aurum Metallicum – depresie cu tentative de suicid
Galsemium – depresie de la caldura, declasanta de impotenta
Caladium – depresie cauzata de impotenta
Crotalus – depresie asociata cu debilitate, lesin si dureri in zona oaselor iliace
Ammonium carbonicum – depresie cu tulburari de dispozitie, tendinte de jale si anxietate
Phosphoric acid – depresie cu indiferenta maxima si apatie
Digitalis – depresie cu palpitatii
Zincum – depresie impreuna cu dureri de piele
Tratament alopat – tratamentul este disponibil prin medicatie de antidepresive triclice, medicamente antipsihotice sau stabilizatori de stare. 
Alte metode de tratament includ: hidroterapia, terapie de relaxare, masaj terapeutic, acupresura, psihoterapie, Ayurveda (medicina traditionala indiana care se bazeaza pe fitoterapie), naturopatie, terapie prin yoga etc. 
Unii specialisti considera ca tratamentul cu remedii homeopatice are eficienta in peste 70% din cazurile depresiei. Acest tip de tratament homeopat trebuie luat numai sub indrumarea medicului dupa o analiza amanuntita asupra tulburarilor pacientului ca ulterior specialistul sa aleaga unul dintre sutele de remedii homeopate. In raport cu medicamentele sintetice (antidepresive), care pot declansa o varietate de efecte adverse, remediile homeopate sunt lipsite de efecte secundare si pot fi uneori mult mai eficace in tratarea depresiei. Unele dintre ele estompeaza trairile psihice negative, oferind pacientului posibilitatea de a se regasi si a-si depasi de unul singur starea de depresie. Alte preparate homeopate regleaza activitatea hormonala, regleaza activitatea sistemului nervos central sau imbunatatesc somnul, conducand la ameliorarea starii psihice a pacientului. Asadar, daca va confruntati cu depresia, urmati un remediu homeopat , un tratament eficient fara riscul unor efecte adverse, dar nu inainte de a consulta un medic homeopat. (sursa: flu.ro)
Adauga un comentariu