Timp liber

Roma, orasul celor sapte coline

Publicat: 03 ian. 2011

Supranumit si „Cetatea Eterna”, orasul are cele mai multe monumente istorice si de arta din lume, un loc ce încânta sufletul si privirea oricarui vizitator

Orasul poate fi sinonim cu leaganul civilizatiei mondiale si are o istorie impresionata, fiind de-a lungul secolelor capitala Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne. Ridicata pe cele sapte coline, strabatute de râul Tibru, Roma a fost întotdeauna un centru cultural, religios si o mare putere pe parcursul a milenii întregi.

Mostenirile marelui imperiu

Cele mai multe monumente se gasesc în centrul istoric sau Roma Veche. Bucura-te de arhitectura medievala si renascentista, cu piete frumoase, catedrale si faimosul Pantheon, considerat o minune arhitecturala, fiind cea mai mare constructie de acest fel din lume. Singura sursa de lumina naturala este asigurata de lanternolul aflat în tavan. Ce este lanternonul? Ei bine, este o gaura în centrul acoperisului, prin care, culmea, se spune ca niciodata nu patrunde ploaia. În secolul II d.H., împaratul Adrian l-a construit ca „adapost” pentru zeitatile care protejau Roma. Acum, în impozantul monument se odihnesc marii regi ai Italiei. La iesirea din Pantheon stau de straja „împarati si împaratese romane”, ilustrând o frântura din vasta istorie a Imperiului. Ruinele Colosseumului se constituie în cel mai important reper al orasului. Constructia a fost demarata în anul 72, iar faptul ca mare parte este înca în picioare reprezinta un adevarat testament al inginerilor romani.
Districtul Colosseo abunda de vestigii – Forumul Roman, Forumul lui Augustus, Forumul si Piata lui Train, precum si dealul Capitoliu, cu muzeele sale. 

Centru comercial si religios

Partea moderna a Romei este împânzita de hoteluri, magazine si restaurante. Dar nici aici nu lipsesc „urmele” imperiului. În aceasta parte a orasului poti vizita Fontana di Trevi, o bijuterie arhitectonica. Alt loc interesant este Piazza di Spagna. Are o arhitectura minunata, fiind decorata cu o superba fântâna arteziana, unde te poti opri pentru a te racori în zilele toride de vara.
Nu în ultimul rând, zidurile Aureliene, Manastirea Capucinilor, Le Quattro Fontane, Palazzo Massimo, Baile lui Diocletian, palatul si piata Barberini, palatul Quirinal, castelul San’t Angelo si un numar mare de biserici sunt alte câteva locuri ce merita vazute.
Si nu poti pleca din Roma fara sa vizitezi Vaticanul – orasul stat, centrul papalitatii. Muzeele de acolo abunda de capodopere, iar Capela Sixtina este, în sine, o adevarata comoara.

Cât ne costa

Tariful unei saptamâni la Roma este cuprins între 560 si 650 euro de persoana. Include cazarea, micul dejun si transportul cu avionul. Nu sunt incluse taxa de aeroport si asigurarea medicala.loading...

Adauga un comentariu