Destinatii montane

Statiunea Slanic Prahova

Publicat: 13 feb. 2012

Situat in judetul Prahova, la 45 km nord de Ploiesti, orasul Slanic Prahova este cunoscut indeosebi ca statiune balneoclimaterica permanenta. Orasul este situat pe raul Slanic, in zona de Curbura a Subcarpatilor, la o altitudine de 413 m.

Statiunea, de importanta nationala, este deschisa tot timpul anului, beneficiind de o clima temperata specifica dealurilor impadurite, caracterizata prin veri placute (temperatura medie in luna iulie este de 19,5°C) si ierni relativ blande (temperatura medie in ianuarie este de -3,5°C).

Statiunea Slanic este o statiune balneoclimaterica deosebita deoarece include Muntele de Sare – unic in lume – si a doua mare salina din Europa, Salina Slanic Prahova. Inconjurata de peisaje pitoresti, dispunand de conditii de cazare, tratament si divertisment variate, statiunea Slanic este locul ideal pentru petrecerea vacantei.

 

Izvoarele cu apa minerala ce contine compusi ai calciului, clorului, sodiului, sulfului si lacurile cu concentratie mare de sare, precum Baia Baciului, Baia Rosie, Baia Porcilor, Lacul Verde, sunt folosite la tratarea unor boli reumatismale degenerative si diartritice, celor aflati in stari posttraumatismale, celor acuzand boli ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, boli respiratorii, etc.

Facilitati pentru bai cu ape minerale calde in cazi, bai reci in lac, aplicari de namol cald, pentru tratamente ginecologice si pentru electroterapie. Vechea mina de sare Unirea a fost transformata in sanatoriu – la adancimea de 210 m – pentru tratamentul bolilor respiratorii in microclimat de aer sarat.loading...

Adauga un comentariu