Eveniment-Social

Surprize pentru elevii ieseni, la Evaluarea Nationala. IATA REZULTATELE COMPLETE

Publicat: 01 iul. 2016

@ Ieri, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a publicat rezultatele, inainte de contestatii, ale elevilor ieseni la Evaluarea Nationala 2016 @ Acestea sunt extrem de interesante si de surprinzatoare in acelasi timp! @ La nivelul intregului judet, 23 de absolventi ai claselor a VIII-a au obtinut ZECE pe linie @ Cei mai multi provin de la Colegiul National- 15, patru de la Emil Racovita, doi de la Costache Negruzzi, unul de la Scoala Gimnaziala D.D. Patrascanu din localitatea Tomesti, respectiv unul de la Scoala Gimnaziala Ion Simionescu din municipiu @ Per total, procentul de promovare a fost de peste 80 la suta @ Pe www.bzi.ro puteti urmari atat rezultatele complete, cat si cat si concluziile sefei Inspectoratului Scolar Judetean, prof. dr. Camelia Gavrila pe acest plan

Emotii ajunse la final pentru absolventii promotiei 2016 ai claselor a VIII-a! Ieri, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a publicat rezultatele, inainte de contestatii, ale elevilor ieseni la Evaluarea Nationala (EN). Rezultatele sunt extrem de interesante, comparativ cu anii trecuti. Procentul de promovare a fost de 80 la suta, ceea ce plaseaza judetul Iasi pe primele locuri la nivel national.

De precizat ca, anul trecut, 86 la suta dintre elevii ieseni au obtinut note de peste cinci, dupa solutionarea contestatiilor. Tot atunci, notele peste cinci obtinute la Limba si literatura romana au reprezentat 92.18 la suta din total, in timp ce la Matematica acest procent s-a ridicat la 79.83 la suta. In total, au fost inscrisi 6.332 de elevi, dintre care aproximativ 200 au absentat.

In plus, peste doua mii au luat, la cel putin o materie, o nota de sub CINCI. In plus, cateva sute dintre candidati au inregistrat note intre unu si doi, la ambele probe. Spre exemplu, la Scoala Gimnaziala din localitatea Suhulet, un scolar a luat unu pe linie. Comparativ, in mediul urban au fost rezultate mult mai bune fata de mediul rural, unde mai bine de doua treimi dintre participanti au note sub cinci.

REZULTATELE LA EVALUAREA NATIONALA ALE ELEVILOR IESENI 

Concluziile sefei ISJ, prof. dr. Camelia Gavrila

In acest context, concluziile sefei Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), prof. dr. Camelia Gavrila pe acest plan reliefeaza care este, in fapt, starea reala a sistemului de invatamant gimnazial din judet. Acestea arata, asa cum s-a demonstrat si la simulari, ca interesul pentru scoala este mai mare in mediul urban fata de cel rural.

Citeste si: OFICIAL. Vezi cum va decurge la Iasi Evaluarea Nationala – FOTO

„La Limba româna, 64 de elevi au obtinut nota 10. Aceasta este o disciplina umanista, la care poate exista mai multa subiectivitate de viziune, exista nuante, opinii legate de frazare, de expresivitate si stil, motiv pentru care notele maxime se obtin mai greu. Alti 158 de absolventi au obtinut nota 10 la matematica – nota maxima poate fi obtinuta în contextul notiunilor exacte, precise, fara echivoc, implicate în zona disciplinelor stiintifice. Raportat la procentajul de 75% la nivel national, judetul Iasi se claseaza în zona primelor pozitii, cu peste 80% înainte de contestatii, dar evident sunt scoli cu rezultate deosebite care contribuie semnificativ la acest procentaj favorabil, dar si alte unitati de învatamânt la care calitatea educatiei trebuie urgent ameliorata prin masuri concrete, adecvate contextului respectiv. Vor urma analize, comparatii, studii de caz, strategii individualizate în care roluri importante vor avea profesorii, elevii si parintii, comunitatea, dialogul educational”, a reliefat Gavrila.

Marele performer al sesiunii, Colegiul National

Pe de alta parte, la nivelul intregului judet, 23 de absolventi ai claselor a VIII-a au obtinut ZECE pe linie. Cei mai multi provin de la Colegiul National – 15, patru de la Emil Racovita, doi de la Costache Negruzzi, unul de la Scoala Gimnaziala D. D. Patrascanu din localitatea Tomesti, respectiv unul de la Scoala Gimnaziala Ion Simionescu din municipiu. Ca si in anii trecuti, Nationalul dovedeste ca este in topul celor mai bune unitati de invatamant preuniversitar din intreaga tara. Mai departe, alaturi de aceasta unitate de invatamant, la Costache Negruzzi, Emil Racovita, Grigore Moisil sau Mihai Eminescu, toti candidatii au luat note de peste cinci. 

Care sunt etapele urmatoare. Cand are loc admiterea in clasa a IX-a

De precizat ca, pana ieri seara – ora 20:00, au fost depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi facute publice în data de 5 iulie. La nivelul judetului Iasi, in cele 186 de centre de examen au fost inscrisi peste 6.300 candidati.

Citeste si: Lista completa a locurilor in toate LICEELE din Iasi pentru admiterea 2016 – GALERIE FOTO, VIDEO

Dupa aflarea rezultatelor finale urmeaza inscrierea la clasa a IX-a dupa urmatorul calendar: 12 iulie – completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, 8-12 iulie – introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere, 9-13 iulie – verificarea de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, 19 iulie – repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2016 – 2017, 20 iulie – afisarea in scolile gimnaziale a rezultatelor, adica a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in liceele din judet.

Citeste si: Rezultate simulare Evaluare Nationala 2016: Elevii s-au descurcat mai bine la Limba romana si mai putin la Matematica

De asemenea, pe 20 iulie se va derula afisarea de catre fiecare liceu a listei candidatilor repartizati in acea unitate, iar intre 21-29 iulie se va derula depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati. La admiterea in liceu, va conta in proportie de 75 la suta media de la Evaluarea Nationala si 25 la suta media generala de absolvire a claselor V-VIII, ca si pana acum.

Citeste si: ATENTIE ELEVI! S-au publicat rezultatele la Evaluarea Nationala. Vezi cati candidati din Iasi au luat 10loading...

Adauga un comentariu