Stiri si curiozitati

Traian Basescu arunca in aer ancheta crimelor de la Caracal

Publicat: 11 aug. 2019
3

Traian Basescu se implica in cazul Caracal! Fostul presedinte al Romaniei ii ataca violent pe Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, si pe Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei. Luiza Melencu si Alexandra Macesanu sunt cele doua fete, de 18, respective, 15 ani, pe care Gheorghe Dinca l-a rapit si, se pare, le-a omorat.

”Caracal altfel!

Dosarul Caracal va da definitia la zi a capacitatii Statului Roman de a aplica legea!

Ca orice roman, si mai ales ca tata si bunic de fete, aflat sub socul dramei Alexandrei, a Luizei si a familiilor lor, am urmarit cu sufletul la gura evenimentele de la Caracal. Am condamnat fara ezitare comportamentul initial al procurorului de caz si al politiei.

Dupa trei zile de bajbaieli, ancheta a fost preluata de DIICOT Central si de cea mai profesionista echipa de politisti investigatori, adusa tot de la Bucuresti. Daca in primele zile toti am avut tot dreptul din lume sa criticam prestatia institutiilor statului, dupa preluarea anchetei de catre DIICOT Bucuresti si criminalistii de mare prestigiu de la Politia Capitalei, speculatiile cu privire la profesionalismul si corectitudinea procurorilor si politistilor ar fi trebuit sa inceteze, iar increderea intr-o ancheta corecta sa fie restabilita. Este o ancheta care va da dimensiunea profesionala a doua notabilitati si a echipelor lor: Felix Banila, procurorul sef al DIICOT, si investigatorul Radu Gavris, politistul care are zero, repet, zero esecuri in investigarea omorurilor din Bucuresti. In opinia mea, acest tandem elimina orice banuiala de incorectitudine sau lipsa de profesionalism a investigatiei. Mai mult, ancheta nu se va opri la cazurile Alexandra si Luiza. Daca presupusul faptuitor este un criminal in serie sau daca in spatele celor doua crime se afla si o vasta activitate de trafic de fiinte umane, nu exista nicio sansa ca cei interesati sa poata musamaliza ancheta”, a scris Traian Basescu pe Facebook.

Adauga un comentariu