National

Amenzile pentru rovinieta, ANULATE

Publicat: 18 feb. 2015
1

Amenzile pentru rovinieta ar putea fi anulate. Toti soferii care au primit, prin posta, amenda pentru ca nu au avut rovinieta pot cere anularea amenzii pentru ca procesele verbale nu sunt semnate de un agent constatator. Soferii care au apucat sa plateasca si-ar putea cere banii inapoi.

Romanii care au primit prin posta o amenda fara semnatura agentului constatator trebuie sa mearga la instanta si sa ceara anularea ei, in baza deciziei comunicate de Inalta curte de Casatie si Justitie. Mai exact, instanta suprema a explicat ca orice amenda fara semnatura olografa a agentului care a constatat lipsa rovinietei este nula.

Citeste si: A aparut sistemul pentru placutele de inmatriculare care te scapa de amenzi

Instanta Suprema a stabilit, luni, 16 februarie: „In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art.17 din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile, raportate la dispozitiile art.4 pct.1-4 si art.7 din Legea nr.455/2001 privind semnatura electronica, republicata, procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor prevazute de art.8 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, incheiate potrivit art.9 alin.(1) lit.a), alin.(2) si alin.(3) din acest act normativ, transmise persoanelor sanctionate contraventional pe suport de hartie, sunt lovite de nulitate absoluta in lipsa semnaturii olografe a agentului constatator”.

Citeste si: ATENTIE SOFERI! PEDEAPSA DUBLA daca esti prins fara ROVINIETA

In 2014, Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi a amendat peste 450.000 de soferi cu 230 de milioane lei pentru ca au plecat la drum fara sa cumpere o rovinieta. 10.000 de amenzi au fost contestate, iar 6.000 au si fost declarate nule.

Adauga un comentariu