Dulciuri

Arlechin

Publicat: 06 mai 2011

Ingrediente:

Pentru aluat:

600 g faina
250 g unt
3 galbenusuri
250 g zahar pudra
1 lingura smantana
1 plic praf de copt
1 virf cutit sare

Pentru umplutura:

3 albusuri
7 linguri gem de caise mai tare
3 linguri zahar tos
coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
zahar vanilat sau serbet de cacao

Mod de preparare:

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adancitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smantana si se framinta bine. Coca rezultata se da la rece 30 de minute. Se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rand pe dosul tavii, presarata in prelabil cu faina. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute. In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine cu telul. Se adauga apoi zaharul, gemul si coaja de lamiie si se bat in continuare, pana se obtine o spuma tare. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. Ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt. Dupa ce se intareste glazura, prajitura se paie patrate. Se poate pastra 4-5 zile.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit