National

Biris haituieste saracii cu taxe, dar are off shore in Cipru ca sa evite taxele in Romania

Publicat: 04 ian. 2016
1

 „Cum poti sa zici timp de sase luni? Ce ai facut? Ai vanat, ai sapat dupa radacini? Cum ai putut sa traiesti sase luni fara sa castigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul ca nu ai castigat, ci de faptul ca nu ai declarat?

Si atunci pentru persoanele care timp de sase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea sa plateasca 5,5% din salariul minim brut pe economie, adica 57 de lei pe luna, pentru asigurarea de sanatate. (…) Vrem sa mai scoatem un pic la lumina, intr-un fel, partea de >.”

Tinta pe amarastenii nefiscalizati
Declaratiile de mai sus (si altele de acelasi gen, dintr-un interviu pentru republica.ro) ii apartin lui Gabriel Biris, secretar de stat in Ministerul de Finante. Vasazica, Biris a identificat sursa majora de evaziune fiscala care ingroapa tara: sarantocul care traieste fara venituri. Adica nu fara venituri, ne lumineaza Biris, ci fara sa-si declare veniturile alea si fabuloase, si neimpozitate. Deci nu marile companii care fac o evaziune de milioane de euro (inclusiv prin importuri de legume si fructe, de a ajuns Romania exportator de banane mai ceva decat Ecuador, Columbia si niste tari africane), nu bagabontii conectati politic care fac returnari ilegale de TVA tot de milioane de euro si nu teparii care fura cu licitatii trucate sunt responsabili de neincasarea taxelor si impozitelor la buget, ci amarastenii care muncesc cu ziua si nu declara sutele alea de lei oneroase primite lunar.

Promotorul platii taxelor la leut are „Ltd”
Sa zicem, insa, ca Biris are dreptate si toti aia care nu au nici un venit declarat luni la rand sunt niste evazionisti verosi. Cand se apuca public sa-i puna la stalpul infamiei fiscale, e musai ca Biris trebuie sa fie o lumina moral-fiscala orbitoare. Pai, nu? Pai, sigur, ca altfel ar fi un ipocrit pe care ar trebui sa-l dam afara de la Finante. Pai, sa cercetam. Din sumedenia de firme pe care le detine (impreuna cu alti avocati de succes care-si platesc taxele pana la ultimul banut, fireste), noua ne-a atras atentia una. Este vorba de Fusilier Ltd. Adica Limited. Numele companiei apare intr-o declaratie de interese mai veche a lui Biris (din 2010, mai precis), completata cu ocazia unei candidaturi pentru un fotoliu de deputat din partea partidului Forta Civica (inainte ca FC sa devina partidul lui MRU). Sa mai spunem ca, pana in acest moment, secretarul de stat Gabriel Biris nu a depus o declaratie de avere si una de interese (dar comunicatorii Ministerului de Finante ne-au asigurat ca asta se va intampla in cel mult o saptamana; noi suntem pe faza si asteptam asta mai ceva ca venirea lui Mos Craciun).

„Ltd”-ul este un off shore cipriot
Conform declaratiei de interese mentionate, Biris detine 25% din Fusilier Ltd in valoare de 1.000 de euro. Dar in ce tara o fi inregistrata firma asta? Declaratia de interese nu ne ajuta. Dar ne ajuta Monitorul oficial, care ne da toate datele: „FUSILIER LIMITED, societate inregistrata si functionand valabil in conformitate cu legea din Cipru, cu sediul social in Kolokotroni si Chrysorogiatisis, P.C. 3032, Limassol, Cipru, inregistrata in registrul de companii sub nr. HE 194597 din data de 17 martie 2007”. Tot Monitorul oficial ne spune si ca Fusilier Limited este „reprezentata de Gabriel Biris, in calitate de imputernicit, conform hotararii unanime a consiliului de administratie din data de 11.12.2007”.

Citeste intreg materialul pe kmkz.ro
Comentarii
  • ca de obicei in rominia lupii pazesc stina si rezultatele se vad cu ochiul liber si de un copil . unde sunt cei platiti sa supravegheze ca totul sa mearga bine .cred ca stau cuminti le ajung salariile lor de zeci de mii de euro si tara se duce la girla .bravo !!!!!!!!! dormiti in pace romini !!

  • Poate nu stiti ca de fapt este vorba de peste un milion de romani, care au domiciliul in Romania si muncesc, fara forme legale, in strainatate. Pe acestia vor de fapt sa ii puna la plata, conform Noului Cod fiscal(titul patru, impozitul pe venit), iar ca sa impuste doi iepuri fraieri dintr-o data, sigur vor modifica legea alegerilor si vor scrie ca persoanele care isi stabilesc resedinta in strainatate nu mai au dreptul sa voteze la diversele alegeri mafiote din Romania. Ii injurati pe aia dinainte, dar astia sunt mai rai. Mai rau este ca vor veni altii dupa ei si mai rai…si mergem din rau in mai rau.

Adauga un comentariu