Local

Cinci lacuri de acumulare din Iasi, scoase la licitatie

Publicat: 12 feb. 2012
1

Lacurile de acumulare Rediu, Aroneanu, Ezareni, Ciurbesti si Ciric III, din judetul Iasi, vor fi scoase la inchiriere prin licitatie publica luna aceasta, de catre Administratia Bazinala de Apa (ABA) Prut – Barlad. Valoarea de la care va porni licitatia a fost stabilita de Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR) la 750 de lei pe hectar pentru lacurile Aroneanu, Ezareni, Ciurbesti, 2.713 lei pentru Ciric III si 1.777 lei pentru Rediu. Termenul contractului de inchiriere este de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire pe o perioada egala cu durata contractului initial. Inchirierea celor patru lacuri din Iasi se va face, potrivit reprezentantilor institutiei, pentru exploatarea lor in activitati de agrement si acvacultura.

Suprafata lacului de acumulare Aroneanu este de 64,2 hectare, ceea ce inseamna ca suma minima pe care trebuie sa o liciteze ofertantii este de 48.150 lei, iar garantia care trebuie depusa la ABA Prut-Barlad pentru a putea inchiria acest lac de acumulare este de 4.815 lei, adica 10 la suta din costul minim de inchiriere. Pentru lacurile Ezareni si Ciurbesti, procedurile vor incepe de la valorile de 35.850 lei, respectiv 85.500 lei. Cuveta lacului de acumulare Rediu, cu o suprafata de 14,6 hectare, va costa cel putin 25.944 lei, iar cea a lacului Ciric III, cu o suprafata de 7 hectare, va fi licitata pe sume egale sau mai mari cu 18.991 lei.

Tot luna aceasta, ABA Prut-Barlad va mai scoate la inchiriere si 11 balastiere situate in albia minora a raurilor Prut si Siret, pe raza judetelor Botosani si Galati, precum si statia meteo de la Rauseni, judetul Botosani, si baza Independenta, din judetul Galati.

Adauga un comentariu