Eveniment-Social

CJAS Iasi a taiat in carne vie la ultimele controale

Publicat: 24 sept. 2012

La ultimele verificari facute de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS), s-au dat amenzi usturatoare pentru neregulile gasite sau sesizate de catre asiguratii ieseni. Controalele au fost facute pentru a se vedea daca exista o concordanta intre activitatea raportata de catre furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale cu care se afla in relatie contractuala si activitatea efectiva din aceasta perioada.

„S-au aplicat o serie de sanctiuni contraventionale dar si dispozitii de reziliere a contractelor din cauza identificarii unor nereguli in ceea ce priveste nerespectarea formularelor standard, completarea incorecta a registrelor sau lipsa scrisorilor medicale pentru pacienti. Pentru cinci cabinete din ambulatoriu de specialitate s-a aplicat o amenda totala, in valoare de 172.000 lei”, a precizat Cristian Lapusneanu, directorul CJAS.

Pe langa aceste sanctiuni au mai fost vizate si doua unitati de servicii stomatologice din ambulatoriu, cu suma de 23.000 lei si doua cabinete de recuperare, cu 7.000 lei. Pentru CMI dr. Marilena Badaluta si CMI dr. Constantin Fatu au fost aplicate dispozitii de reziliere a contractelor cu CJAS Iasi. Verificarile au fost facute inopinat, prin sondaj dar si in urma unor reclamatii din partea asiguratilor ieseni. O farmacie din Rediu a fost amendata cu 10 la suta din valoarea contractului pe luna august pentru faptul ca personalul lipsea nemotivat in timpul programului de lucru.

„Am reziliat contractul si cu Farmacia CARA pentru ca s-a dovedit ca elibera medicamente psihotrope (stupefiante) fara prescriptie medicala. La aceasta masura s-a adaugat si o amenda in valoare de 54.000 lei”, a completat Cristian Lapusneanu. Prin acest tip de masuri incepe sa se contureze, tot mai clar realitatea dintre serviciile raportate in documente si cele primite efectiv de iesenii care platesc un pumn de bani pentru asigurarile medicale.loading...

Adauga un comentariu