News Flash:

Complex turistic "Popas Pacurari"

21 Aprilie 2000
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
•Strada Pacurari 136, telefon 032-253333 Infiintat in anul 1991, Complexul Pacurari s-a vrut a fi de la inceput o oaza de liniste, un loc ideal pentru petrecerea unor clipe de neuitat, departe de zgomotul orasului. Aceasta este de altfel si ambitia de acum a noului patron, domnul Catalin CRISU, care a preluat restaurantul in 1997. Situat la 200 de metri de capatul liniei 45, complexul este structurat dupa modelul unei pensiuni occidentale: locuri de cazare in vila sau casute, terasa si restaurant cu orchestra si meniu excelent. Oferta este atragatoare, nu numai in privinta serviciilor ireprosabile, dar si a pretului foarte mic. Astfel, tariful de cazare variaza intre 100.000 de lei si 240.000 de lei pe camera, in functie de numarul de locuri si dotari. Fiecare camera are baie, apa calda, televizor si incalzire centrala. Unul din punctele forte ale Complexului "Popas Pacurari" il constituie insa, restaurantul. Ambianta localului este cu adevarat deosebita. De altfel, putini isi imagineaza ca in Iasi exista un restaurant in care toate mancarurile sunt flambate, mesele sunt aranjate romantic cu lumanari si flori, iar "designul" preparatelor este realizat cu grija. Interiorul, in care predomina culoarea visinie si separeurile, realizeaza o atmosfera romantica si rafinata in acelasi timp. Meniul este in general din bucataria romaneasca, dar ni se pot oferi si mancaruri internationale, specialitati culinare inedite precum si o gama variata de preparate din peste. Ciorba de burta - la Popas (22.000 de lei) este recunoscuta pentru gustul sau deosebit. Domnul Crisu ne-a marturisit: "Este o ciorba ce nu se adreseaza in mod special xciorbarilor profesionistix, gustul ei atrage pe toata lumea. De altfel este facuta dupa o reteta proprie, indelung elaborata de bucatarul nostru". Tot la Popas va asteapta o serie de preparate pe care nu le mai intalniti nicaieri in Iasi, ca: tochitura "Pomana porcului"- cu ficat si carnaciori; cotlet umplut cu ou si ciuperci - 35.000 de lei; piept de pui umplut cu ciuperci si smantana - 36.900 de lei; gustarea calda "Hercules" - 38.000 de lei; medalioanele de porc - 31.000 de lei sau turnedou-urile din carne de vitel - 35.000 de lei. Si cum toate aceste mancaruri te imbie la voie buna, restaurantul detine si o orchestra permanenta - LEO -, ce contribuie decisiv la crearea unei atmosfere placute. Solist vocal si sef al aceste formatii este Leonard Adrian TIMOFTE, celebru in Iasi, care la numai 26 de ani, dupa cum ne-a marturisit, "cunoaste toate genurile de muzica, de la tiganesti la pop, soul, hip-hip, trecand bineinteles prin toate stilurile autohtone - lautareasca, populara, usoara, romante si cantece de petrecere". Si pentru ca oricine ramane incantat de Complexul turistic "Popas Pacurari", asa cum am fost si noi, nu ne este greu sa parafrazam deviza restaurantului "Daca v-a placut, spuneti-le si prietenilor!"
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1520 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036341 (s)