Magazin

Dezinfectante urinare naturale

Publicat: 15 sept. 2010
1

Infecţiile aparatului urinar sunt destul de frecvente în organismul nostru. Aceste afecţiuni inflamatorii sunt produse de diferite microorganisme ce ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplică şi determină în timp modificări în funcţionarea normală a rinichilor şi a căilor urinare.

Un mare dezavantaj al acestor infecţii este acela că, deşi sunt tratate şi vindecate, pot apărea periodic. In afara medicamentelor prescrise de medic, există numeroase plante antiseptice ce acţionează ca adevărate dezinfectante urinare naturale. Este obligatorie vizita la medic, întrucat în cazul inflamaţiilor căilor urinare sau a vezicii urinare, unele plante pot irita.

Retete cu frunze de merisor

1. Preparaţi un decoct dintr-o linguriţă cu frunze de merişor la o cană cu apă. Beţi două căni pe zi.
2. Maceraţi la rece două linguriţe cu frunze de merişor într-o jumătate de cană cu apă. Strecuraţi şi folosiţi-vă de frunze pentru a prepara un decoct cu 100 ml apă. După ce aţi preparat acest decoct, amestecaţi lichidele. Din acest preparat, în care adăugaţi un varf de cuţit de bicarbonat de sodiu, bolnavul trebuie să ia căte o linguriţă la trei ore.

Decoctul de coada-calului, foarte eficient

Preparaţi un decoct din cinci linguriţe de coada-calului la 1,5 litri de apă. Rezultatul se bea pe parcursul unei zile.
Alte infuzii ce se pot bea şi care au rezultate foarte bune sunt cele realizate dintr-o linguriţă sau două de frunze de afin, muguri de plop, frunze de frag sau de porumbar la o cană cu apă clocotită. Se beau trei căni pe zi.

Amestecuri de plante ce inving infectiile

Pregătiţi o mixtură din cantităţi egale de frunze de merişor, rădăcini de osul-iepurelui, rizomi de pir medicinal, mătase de porumb, coada-calului, frunze de mesteacăn şi seminţe de măceş. Opăriţi într-o cană cu apă clocotită o lingură din acest amestec. Beţi două, trei căni pe zi.
Un alt amestec diuretic este cel realizat din cate 20 g din: coada-şoricelului, coada-calului, zămoşită, cozi de cireşe şi mătase de porumb. Se opăreşte o lingură din amestec într-o cană cu apă clocotită şi se beau trei căni pe zi.
Sfat! Este de preferat ca aceste ceaiuri să se bea neîndulcite sau îndulcite cu miere de albine.

Adauga un comentariu