Secretele istoriei

Eduardo de Valfierno, unul din cei mai mari escroci din istorie

Publicat: 12 ian. 2014
Eduardo de Valfierno, care se autointitulase „Marchizul”, a fost un escroc argentinian care se presupune ca a pus la cale furtul Mona Lisei. Valfierno a platit mai multi oameni sa fure capodopera de la Luvru, printre care si angajatul muzeului Vicenzo Peruggia. La 21 august 1911 Peruggia a ascuns Mona Lisa sub haina sa si a iesit pe usa muzeului.

Vezi si Iata care sunt cei mai mari escroci financiari intrati in istorie  
Inainte de jaf, Valfierno l-a angajat pe restauratorul de arta si falsificatorul francez Yves Chaudron sa-i faca 6 copii ale Mona Lisei. Falsurile au fost livrate in diferite parti ale lumii, pregatindu-le pentru cei pe care-i avea pregatiti sa le cumpere. Valfierno stia ca odata ce Mona Lisa era furata ar fi fost mai greu sa treaca copiile peste granita. Dupa jaf, copiile au fost livrate cumparatorilor, fiecare crezand ca aveau originalul care fusese furat.
Deoarece Valfierno vroia doar sa vanda copiile, avea nevoie ca originalul sa dispara si nu l-a mai contactat niciodata pe Peruggia dupa jaf. In cele din urma, Peruggia a fost prins incercand sa vanda tabloul iar acesta a fost returnat la muzeu in 1913.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit