Actualitate

EXPLOZIV! Cea mai tare decizie a judecatorilor ieseni! Au obligat o traficanta de droguri sa locuiasca cu vecinul!

Publicat: 13 aug. 2015

@ Tanara de 26 ani nu s-a asteptat niciodata sa fie obligata de judecatori sa locuiasca in casa unui vecin @ Situatia pare de-a dreptul incredibila avand in vedere ca fata a fost cautata in ultimii ani prin toata Europa @ Dupa ce a fost extradata din Germania, aceasta a fost dusa in catuse in fata judecatorilor, insa a fost eliberata @ Magistratii i-au impus arestul la domiciliu @ Greseala este ca in loc sa fie arestata acasa la ea, a fost trimisa la un vecin

Desi pare greu de crezut, magistratii de la Tribunalul Iasi au luat o decizie de-a dreptul incredibila in urma cu cateva zile. Mai exact, au obligat o tanara aflata in varful ierarhiei unei retele de trafic de droguri sa locuiasca acasa la un vecin. Alexandra Ioana Butescu este acuzata de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi de comiterea infractiunilor de aderare si sprijinirea unui grup infractional organizat, introducere in tara de droguri de mare risc, detinere si trafic de droguri.

Reteaua din care facea parte Ioana Butescu a fost construita alaturi de fratele acesteia, Emilian Butescu. Intreaga afacere a fost anihilata in luna mai 2013 de ofiterii de combatere a crimei organizate. In momentul in care au inceput audierile in dosar, Ioana Butescu a fugit din tara. Avand in vedere ca se sustragea urmaririi penale, in februarie 2015, procurorii de la DIICOT Iasi au cerut arestarea preventiva a acesteia, in lipsa. Tribunalul Iasi a admis solicitarea. In urma cu cateva zile, Ioana Butescu a fost gasita la Hamburg in Germania si a fost extradata. Cand a fost adusa in fata judecatorilor de la Tribunalul Iasi, acestia i-au schimbat arestul preventiv cu arestul la domiciliu.

Aceasta locuieste pe strada Vasile Lupu din cartierul Tatarasi. Atunci cand au decis sa o lase in libertate, magistratii au obligat-o sa locuiasca cu un vecin care locuia in aceeasi scara. Mai exact, in loc sa scrie ca locuieste la apartamentul 1, judecatorii au trecut in hotarare ca trebuie sa locuiasca la apartamentul 4. De aici, situatia s-a complicat si mai tare pentru ca politistii care se ocupau cu supravegherea acesteia au fost nevoiti sa verifice daca Ioana Butescu locuieste la apartamentul 4, asa cum scria in hotararea judecatorilor. Pe data de 10 august, Tribunalul Iasi a remediat greseala, iar acum traficanta poate locui acasa la ea.

Drogurile au fost inlocuite cu rumegus

In spatele acestei greseli facute la Tribunal, se acunde un dosar de toata frumusetea. Pare a fi unul dintre cele mai interesante dosare de trafic de droguri instrumentate in ultimii ani de procurorii de la DIICOT. Intr-o singura zi, au fost organizate doua flagrante pentru anihilarea unei retele de crima organizata care actiona in municipiul Iasi in domeniul traficului de droguri. Mai mult, anchetatorii au reusit sa inlocuiasca drogurile pe care urmau sa le primeasca tinerii din Spania cu niste rumegus. Astfel, atunci cand au mers la autogara sa ridice coletul, traficantii au gasit acolo doar rumegus. Au crezut ca este o gluma proasta, insa la scurt timp si-au dat seama ca totul a fost supravegheat pentru ca au aparut lucratorii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), care i-au ridicat si i-au dus la audieri. In acelasi timp, alti doi membri ai retelei au crezut ca au dat lovitura. Au negociat cu un client vanzarea cantitatii de 60 de grame de rezina de canabis contra sumei de 4.000 lei. Era intr-adevar o afacere foarte buna pentru ei. Si acestia au luat teapa, pentru ca acel client era de fapt un investigator sub acoperire al politiei. Procurorii sustin ca aceasta grupare a fost initiata de Emilian Al. Butescu si de sora lui Alexandra Ioana Butescu.

Drogurile erau trimise din Spania

Reteaua si-a inceput activitatea in 2012. Erau implicati zeci de tineri. Unii procurau drogurile din Spania si din Italia, altii se ocupau de racolarea clientilor si distributia pe piata. Drogurile erau trimise de colaboratorii lor din strainatate prin intermediul mijloacelor de transport in comun. Erau ascunse in pungile cu produse alimentare sau intre hainele trimise. Liderii retelei nu mergeau ei in mod direct sa ridice aceste colete, ci trimiteau si alti tineri implicati in afacere. Fiecare avea partea lui de castig. Doar de la inceputul lui 2013 si pana in luna mai a aceluiasi an, prin intermediul acestei retele, ar fi fost introdusa in tara si comercializata cantitatea de trei kilograme de canabis. Inainte cu cateva zile de arestarile realizate de procurori, furnizorii lor din Spania au trimis un colet in care erau 100 grame de canabis. Numai ca, pe drum, anchetatorii au oprit autocarul si sub pretextul unor controale de rutina au reusit sa inlocuiasca drogurile cu rumegus. Pe data de 20 mai, coletul a fost ridicat de membrii retelei. A fost o livrare supravegheata indeaproape de oamenii legii. Pe de alta parte, alti membri ai retelei s-au intalnit in oras cu investigatorul sub acoperire si dupa ce au primit suma de 4.000 lei, au fost ridicati si dusi la audieri. Practic, au fost doua flagrante organizate pentru anihilarea aceleiasi retele.

„Dupa prinderea in flagrant a membrilor retelei si finalizarea procedurilor privind livrarea supravegheata, au fost efectuate noua perchezitii domiciliare. Nu a fost gasita o cantitate foarte mare de droguri acasa la membrii retelei, pentru ca vandusera ce au avut si acum asteptau sa le vina noi colete din strainatate”, a precizat unul dintre anchetatori. Doi dintre cei prinsi au recunoscut totul din prima si au povestit in detaliu modul in care functiona reteaua. Ceilalti membri nu au vrut sa dea niciun fel de declaratie sau nu au vrut sa recunoasca nimic. Cinci dintre membrii retelei au fost arestati preventiv.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu