Sport

Final de an in Muntenegru pentru nationala Romaniei! Meci cu doua mize extrem de importante pentru tricolorii lui Contra

Publicat: 19 nov. 2018
1

MuntenegruRomânia, marti, 19 noiembrie 2018, (ora 21:45), este ultimul meci pe care jucatorii antrenati de Cosmin Contra îl vor disputa în Liga Natiunilor, competitie aflata la prima editie.

În acest moment, România este pe locul secund, dupa Serbia, si doar un concurs de rezultate ne-ar permite sa câstigam grupa a 4-a din Liga C, din care facem parte alaturi de cele doua nationale amintite mai sus si de Lituania.

Internationalii români au ajuns duminica dupa-amiaza la Podgorica. Sâmbata seara, meciul România-Lituania s-a finalizat cu 3-0, fiind cel mai bun joc al nostru în actuala competitie.

Cu un meci înaintea încheierii grupei, nationala României este pe locul secund, cu 9 puncte, iar Serbia are 11 puncte, în timp ce Muntenegru are 7. Lituania nu are niciun punct din 5 meciuri.

Muntenegru-România (live-text pe site-ul digisport.ro) si Lituania-Serbia vor juca marti, de la 21:45 în grupa a 4-a a Ligii C. Mizele acestor meciuri, pentru noi, sunt pastrarea unei sanse în plus de calificare la Euro 2020 si prinderea unei urne mai bune, adica a 3-a, pentru tragerea la sorti a Euro 2020.
În mod normal, primele clasate in Liga Natiunilor participa la barajele pentru calificarea la Euro 2020. Acele meciuri se vor disputa dupa finalul calificarilor obisnuite pentru Campionatul European. Daca Serbia îsi va câstiga dreptul de a merge la Euro 2020 în preliminarii, atunci noi vom merge la baraj.
De asemenea, pentru a prinde urna a 3-a a tragerii la sorti a preliminariilor Euro 2020, calificari care vor începe în primavara, ar trebui sa fim cel mai bun loc 2 din Liga C, în conditiile în care e putin probabil ca sârbii sa piarda la echipa care nu a luat niciun punct în 5 meciuri, ca sa urcam noi pe locul 1.

Nationala României a dat la Podgorica de o vreme mai frumoasa decât la Bucuresti

Dupa cum se stie, Romario Benzar s-a accidentat si nu a mai facut parte din lotul deplasat de selectionerul Cosmin Contra. Zborul a durat 75 de minute si vremea pe care au gasit-o duminica la Podgorica era una mai buna decât la Bucuresti, 9 grade Celsius. Ieri, de la ora 19:00, ora Bucurestiului, tricolorii au programat antrenamentul oficial pe stadionul Gradski din Podgorica.

Adauga un comentariu