National

GREVA. Medicii rabda de foame, parlamentarii au lefuri nesimtite

Publicat: 16 aug. 2015
1

Medicii ar putea intra in greva, acestia fiind revoltati de nivelul scazut de salarizare din sistem. Peste 17.000 de medici au aderat la un grup pe Facebook si ameninta cu incetarea activitatii. Angajatii din sistemul sanitar sunt revoltati de atitudinea alesilor fata de aceasta situatie. Astfel, in timp ce un rezident este nevoit sa supravietuiasca lunar cu maximum 300 de euro, parlamentarii s-au grabit sa-si acorde salarii nesimtite.

Vezi si Medicii se pregatesc de greva

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca se va intalni saptamana viitoare cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pentru a gasi solutii pentru marirea salariilor medicilor. Pe langa faptul ca salariile abia le ajung pentru a supravietui, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca medicii intra in categoria functionarilor publici si ca luarea de mita de catre acestia se pedepseste conform legii.

Comentarii
  • DAr profesorii credeti ca traiesc ,,mai bine”, nu au si ei salarii ,,nesimtite”, nu au fost uitati mereu, nu beneficiaza de nimic in plus decat de un salariu mizerabil.

Adauga un comentariu