Local

INCENDIAR! Un profesor de la Universitate acuzat de furt, fals in acte si marturie mincinoasa s-a imbogatit prin metode ilegale – FOTO

Publicat: 22 mart. 2018

@ Un cadru didactic de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a revenit din nou in atentia publica @ Dupa ce a fost acuzat ca incaseaza ilegal bani din inchirierea bazelor sportive de la Universitate, profesorul de sport este acuzat la Politie ca a furat mai multe bunuri de pe domeniul public pentru a le folosi in propria gospodarie @ Mai mult, pentru a scapa cu fata curata, profesorul de sport a prezentat un fals anchetatorilor si este suspectat chiar pentru faptul ca a facut o intelegere cu politistul care se ocupa de caz

Profesorul de sport Florin Murariu a revenit din nou in atentia publica. Dupa ce a devenit cunoscut pentru ca incasa bani ilegal din inchirierea bazelor sportive care apartin Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Iasi, cadrul didactic este acuzat de grave ilegalitati pentru care ar putea plati extrem de scump.

Florin Murariu, care este totodata si administrator la bazele sportive ale USAMV, se ocupa de inchirierea terenului de fotbal, a salii de sport si a celor doua terenuri de tenis din cadrul universitatii, iar multi au spus ca acesta a reusit sa se imbogateasca prin astfel de metode, asta tinand cont ca din inchirierea terenurilor se obtin aproape 10.000 lei lunar.

Fiind considerat un reclamangiu si procesoman, Florin Murariu revine in atentia publica, de aceasta data cu ajutorul vecinilor care l-au acuzat ca a furat bunuri de pe domeniul public. La Sectia a 2-a Politie Iasi a fost depusa pe data de 2 martie 2018 o reclamatie din partea unui vecin al lui Florin Murariu care sustine despre acesta ca a furat pavelele de pe domeniul public pentru a le folosi in scopuri personale in interiorul gospodariei din strada Toma Cozma.

"Am facut un denunt la Sectia a 2-a Politie Iasi, bazat pe marturiile vecinilor si a constatarilor de la fata locului, despre faptul ca Murariu Florin, profesor de sport la Universitatea de Stiinte Agricole din Iasi, domiciliat pe strada Toma Cozma nr. 7, a efectuat lucrari de pavare a curtii interioare folosind pavele furate din paletii existenti pe domeniul public in timp ce Primaria Iasi efectua lucrari de modernizare cu ajutorul fondurilor de la Uniunea Europeana. In acest sens, am solicitat dovada legalitatii achizitiei pavelelor folosite in curtea lui Florin Murariu", a precizat un vecin de-al lui Florin Murariu.

Citeste si : BOMBA! Doi oameni de afaceri i-au facut-o puscariasului Relu Fenechiu: ii vor lua vila fostului ministru al Transporturilor

A folosit un document fals in fata politistilor

Dupa o scurta perioada, denuntatorul a fost chemat la politie pentru a da o declaratie care sa confirme cele relatate, iar odata cu aceasta a mentionat si un martor care a asistat la lucrarile respective si poate povesti modul cum Florin Murariu a furat pavelele de pe domeniul public. Surpriza insa, atitudinea politistului fata de denuntator a fost total sfidatoare.

"La data de 22 martie am fost chemat de catre inspectorul Popa Bogdan de la Sectia a 2-a Politie pentru a mi se prezenta situatia. Atitudinea politistului a fost sfidatoare, atragand atentia ca sunt lucruri mult mai importante de facut decat sa ancheteze astfel de cazuri si ca se astepta sa fiu mai in varsta, aceste lucruri fiind specifice pensionarilor. Mai mult, mi s-a dat de inteles ca mi s-ar putea deschide cu usurinta un dosar penal pentru ca pun politia pe drumuri", a mai spus denuntatorul.

Politistul care se ocupa de caz i-a prezentat denuntatorului doua facturi de la Praktiker care arata ca au fost cumparate aceste pavele. Dupa ce a cercetat insa factura, vecinul lui Florin Murariu a observat ca aceasta dateaza din 2015 si se refera la vanzarea a peste 1.000 pavele cu dimensiunea 210x140x60. Pentru a compara lucrurile, acesta a luat ruleta si a masurat pavelele de pe trotuar si cele din curtea lui Florin Murariu, observand ca acestea sunt identice, avand dimensiuni de 200x200x60.

Mai exact, pavelele folosite de Primaria Iasi pe trotuar si cele din curtea lui Florin Murariu au forma patratoasa, iar cele descrise in factura au forma dreptunghiulara.

Citeste si : BOMBA! Frauda fiscala la cote impresionante! Cum a reusit un cunoscut patron din Iasi sa fure zeci de milioane de euro

Blat intre politist si cel vinovat?

Indignat de cele constatate, ieseanul a revenit la sectia de Politie, unde i-a adus agentului la cunostinta cele observate la fata locului. "Anchetatorul a reactionat violent verbal si a spus ca nu stie sa masoare, ca obligatia lui nu este aceea de a masura pavele. Dar cercetara unui furt nu impune deplasare pe teren? Cat de grava este aceasta fapta daca a fost dus un document fals sub forma de dovada politistului? In aceasta situatie ne intrebam daca exista o intelegere, un blat, intre politist si cel vinovat", a mai precizat ieseanul.

Face bani din inchirierea ILEGALA a terenurilor de sport

Reamintim ca, mai multe sesizari au venit pe adresa redactiei BUNA ZIUA IASI de la persoane care au inchiriat terenurile respective si care s-au plans de faptul ca nu au primit chitanta pentru banii platiti profesorului Florin Murariu. In mod normal, terenurile si sala de sport sunt destinate pana la ora 16:00 studentilor si cadrelor didactice ale USAMV Iasi, dupa care se inchiriaza la cerere. Acestea sunt mai mereu ocupate si sunt foarte greu de rezervat. Tariful de inchiriere a terenului de fotbal este de 100 lei ora, iar un teren de tenis se inchiriaza cu 50 lei ora.

Un calcul simplu arata ca, numai din inchirierea terenului de fotbal timp de 10 ore pe zi se incaseaza 1.000 de lei, iar daca macar o jumatate din acesti bani sunt bagati in buzunar de administratorul terenurilor fara eliberarea unei chitante, profesorul de sport poate castiga 2.500 lei pe saptamana numai din terenul de fotbal. 

Citeste si : Rasturnare de situatie! Un director din Iasi a fost trimis in judecata dupa ce s-a imbogatit prin tot felul de combinatii. Credea ca a scapatloading...

Comentarii
  • Bai murariule ai ajuns sa furi pavele de pe strada ????Mai bine te ardeai in bas si nu stia nimeni ca oricum arati si mergi ca un GAY…..etc

  • Pt martor.un sfat i a legatura direct cu procurorul de caz care coordoneaza lucrarea penala, nu mai pierde timpul cu Sectia 2 politie…..succes.

  • Gayul asta inchiriaza ilegal terenurile alea de ani buni. Si linge in pi.zda toate studentele ca un sclav ce este el. Gunoiule!

  • Sunt o studenta de la agronomie si m-a pus chelu asta sa-i sug cuculetul…Ce pot sa fac??! Politistii sunt corupti si m-ar pune sa le-o sug si lor

  • Florin Murariu linge studentele si in cwr. Cica le roaga sa nu se stearga dupa ce se k a c ă, cică le spala el cu limba. Gretos Florine sau poate asa te mentii tu in forma

  • Sa nu uitam ca profesorul mai închiriază să-l de sport și pe la SRI, poliție și jucătorilor de rugby.
    Iar studenții au doar 3-4 ore la dispoziție pe zi sa meargă la sala, Rușine !

  • Toți cei care ați comentat mai sus se vede că ați fost puși de garoiul ăla care a vrut să construiască. Sunteți niște oameni josnici, fără pic de caracter și curaj. Daca sunteți șmecheri ieșiti în fața sa va vedem panaramelor. Să nu de-a naiba sa va aflu cine sunteți că atunci mă pis eu pe voi păcălicilor. Dacă sunteți șmecheri și tari în gură hai sa stabilim o întâlnire corectă. Și studenta care îi place să o sugă (care de fapt ești un gay) și toți marafetii de mai sus. Gunoaielor. V-am întrerupt cumva construcția și muriți de foame păstăilor? Cam despre asta este vorba…Stați in joc de glezne că în curând ne vedem.

Adauga un comentariu