News Flash:

Latrine cu apa calda la UMF

10 Ianuarie 2008
8016 Vizualizari | 7 Comentarii
• Conditiile luxoase din caminul E5, in care sunt cazati studentii de la Universitatea de Medicina, s-au dovedit a fi doar praf in ochii acestora si bataie de joc cu bani publici • Dulapurile suspendate au cazut peste laptopurile studentilor, cabinele dusurilor nu au fost lipite cu silicon si apa curge in baie, balamalele de la usile birourilor s-au rupt • In unele camere, apa calda care ar trebui sa curga pe robinetul de la chiuveta curge la wc • "La mine in camera am apa calda la wc. Cand dau drumul la robinetul cu apa calda de la chiuveta, apa calda curge in wc. Am sesizat problema, dar nu s-a rezolvat. Problema avem si la cabinele de la dus care nu sunt etanse si apa curge in baie", a declarat un student la Facultatea de Stomatologie • Reprezentantii Universitatii de Medicina au declarat ca nu au voie sa vorbeasca si totul este tinut in secret • Problema a fost aruncata cand in curtea Serviciului Social, cand la Serviciul tehnic • "Ei (Serviciul Social - n.r.) au facut licitatia, ei s-au ocupat de camine. Eu am discutat cu Mihaela Timofte (sef Serviciu Social - n.r.), am intrebat-o ce se intampla in caminul E5 pentru ca am auzit ca sunt probleme si ea mi-a raspuns ca nu are nici o problema. Daca seful Serviciului spune ca nu are probleme, eu de ce sa ma bag in parohia ei? Eu nu pot sa va dau relatii pentru ca habar nu am ce reparatii s-au facut, ce valoare a avut licitatia si care sunt problemele din camin", a declarat ing. Mircea Cojocaru

Conditiile de lux create pentru studentii care locuiesc in caminul E5 de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa s-au dovedit a fi doar praf aruncat in ochii studentilor si bani publici cheltuiti doar pentru a umple buzunarele unor firme care si-au batut joc de lucrari. Faimoasele dulapuri suspendate pe peretii din camerele studentilor s-au dovedit a fi adevarate pericole pentru viata acestora. Pentru ca dulapurile sunt prinse doar in cate doua dibluri cu holsuruburi, fara a avea console de sustinere, in multe camere acestea au cazut peste birourile studentilor si le-au distrus laptopurile sau calculatoarele. "Pentru un student, un laptop este foarte scump. Dulapul a cazut peste laptop. Toate dulapurile sunt prinse in doua suruburi si probabil acestea au cedat sub greutatea cartilor. In unele camere noi le-am pus la loc, dar am auzit ca au venit si reprezentantii firmei care le-au montat si le-au prins, din nou, in doua suruburi mai mari. Pana acum nu a fost nici un student accidentat", a declarat unul dintre studentii de la Facultatea de Stomatologie, cazat in caminul E5. In cele mai multe camere, la cabinele de dus, apa curge in baie, deoarece acestea nu au mai fost etansate si lipite cu silicon.

La birourile instalate in camerele studentilor, balamalele au cedat si usile stau sprijinite cu ajutorul unor carti. Studentii au sesizat problemele la serviciul administrativ din camin, dar au fost nevoiti sa rezolve singuri problemele. "Au venit sa vada cum curge apa si au plecat. Problema nu s-a rezolvat. Noi am cumparat silicon si am lipit la cabina de dus ca sa nu mai curga apa. S-a ars neonul de la baie si mi-a spus ca eu trebuie sa cumpar altul nou. Problemele exista de la inceputul anului universitar, de cand ne-am cazat. S-au rupt balamalele la usa de la birou, am chemat personalul, a reparat si a doua zi a cazut usa din nou. O problema care ne deranjeaza foarte mult o reprezinta penele de curent electric. Din cate ne-am interesat, problema nu este de la reteaua electrica de distributie, ci tot din camin. Ne-am saturat ca zi si noapte sa se intrerupa curentul. Uneori toata noaptea nu este curent electric", a declarat o studenta de la Facultatea de Medicina. Imediat dupa ce in luna octombrie 2007 caminul a fost inaugurat dupa reparatii capitale si modernizari, timp de doua luni de zile studentii au stat in frig si fara apa calda. Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie a inaugurat caminul, dar fara a se face racordurile centralei termice la reteaua de distributie cu gaz. "Stateam in pat cu cate doua-trei paturi si tot inghetam de frig. Cu toate acestea am platit pretul intreg la cazare, fara a fi scutiti de o parte din bani pentru ca nu am avut caldura si apa calda. Normal, cand au dat drumul la camin trebuia sa avem toate conditiile. Aceeasi situatie a fost si cu plitele din bucatarie pe care nu le-am putut folosi", a declarat o studenta in anul doi la Facultatea de Bioinginerie. In alte camere, la chiuvete nu este apa calda, deoarece atunci cand studentii dau drumul la robinet, apa calda curge in wc. "La mine in camera am apa calda la wc. Cand dau drumul la robinetul cu apa calda de la chiuveta, apa calda curge in wc. Am sesizat problema, dar nu s-a rezolvat. Problema avem si la cabinele de la dus care nu sunt etanse si apa curge in baie", a declarat un student la Facultatea de Stomatologie.

Strict secret


La Serviciul Social din cadrul complexului studentesc al Universitatii de Medicina, totul este tinut in secret si toti se fac ca nu stiu despre ce este vorba. Seful Serviciului, Mihaela Timofte, a declarat ca nu are voie sa vorbeasca pentru ca asa a hotarat conducerea universitatii. "Nu avem voie sa vorbim si sa dam relatii pentru ca asa a hotarat conducerea universitatii. Toate informatiile le aflati de la universitate, de la directorul general sau de la seful Serviciului tehnic. Studentii, daca au probleme, le sesizeaza conducerii universitatii. Eu nu stiu ce licitatie s-a facut si ce firme au lucrat", a declarat Mihaela Timofte. Ieri, directorul general de la UMF, Dana Drugus, nu a putut fi contactat, deoarece nu era la serviciu. "Cand va veni doamna Drugus la serviciu sa o cautati. Probabil va veni maine (astazi - n.r.) pentru ca nu se simte bine", a declarat Mariana Arhip, sef Serviciu aprovizionare la UMF. Seful Serviciului tehnic de la UMF, ing. Mircea Cojocaru, a aruncat pisica in curtea Serviciului Social din campus. "Eu sa vorbesc de parohia doamnei Timofte? Ei (Serviciul Social - n.r.) au facut licitatia, ei s-au ocupat de camine. Eu am discutat cu Mihaela Timofte, am intrebat-o ce se intampla in caminul E5 pentru ca am auzit ca sunt probleme si ea mi-a raspuns ca nu are nici o problema. Daca seful Serviciului spune ca nu are probleme, eu de ce sa ma bag in parohia ei? Eu nu pot sa va dau relatii pentru ca habar nu am ce reparatii s-au facut, ce valoare a avut licitatia si care sunt problemele din camin", a declarat ing. Mircea Cojocaru. Ieri, reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au incercat sa ia legatura si cu prof. dr. Mircea Covic, cancelarul si purtatorul de cuvant de la Universitatea de Medicina, dar acesta nu a putut fi contactat. Lucrarile de reparatii si modernizare la caminul E5 au fost executate de societatea comerciala Conest SA. Directorul general de la SC Conest SA a afirmat ca nu a fost sesizat de catre conducerea UMF vizavi de problemele existente in caminul E5. "Nu am fost sesizati de aceste probleme. Noi cand am predat lucrarea nu curgea apa, nu erau defecte instalatiile. Maine (astazi - n.r.) voi trimite o echipa acolo sa vedem care este situatia. Noi am avut ofiter de serviciu pe toata perioada sarbatorilor si ar fi avut unde sesiza. Daca defectiunile au aparut din cauza lucrarilor noastre, reparatiile se vor face pe cheltuiala noastra. La caminul E5 a fost o lucrare mare, de reabilitare, consolidare, modernizare, instalare centrala termica. Stiu ca studentii au stat si in frig, dar nu este din vina noastra", a declarat Constantin Orhei, director general al SC Conest SA.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

strict secret
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

dfdsifhsfsadksakdnsak  | #27155
e clar ca cei ca domnul cojocaru au furat banii. dna timofte nu cred ca e capabila de asa ceva. voi cand ati vorbit cu cojocaru nu ati vazut ce fata de hot are?
cand s-a renovat caminul e1 prin 2004 nu era dna timofte cea care se ocupa cu renovarea si tot cojocaru.atunci cine a facut licitatia , domnule cojocaru?
dap  | #27156
asa ela noi cand e vorba de verificari si de raspunderi pasam vina de la unu la altu , cred ca ar trebui sa fie DEMISI ca sa se faca treaba
un student  | #27157
Eu nu stiu de ce se plang toti studentii de lucrurile astea...intr-un fel e vina lor ca platesc....ca daca nu ar plati nici un student din caminul ala vreo 2-3 luni...poate si-ar pune si cei din UMF ceva intrebari...sau daca s-ar uni toti si ar merge in Senat cu problema poate s-ar rezolva ceva.....sau poate nu....dar s-a incercat??...nu...ei se plang ca nu au apa, ca au pene de curent, dar stau cu mainile in san si se mai duc si dau si bani UMF-ului, sperand ca persoanele care sunt responsabile de porcariile astea de renovari (nu stiu daca se pot numi renovari sau nevoia unor anumite companii de constructie de contracte) sa se simta......sunt de ceva ani student al umf-ului si am un mesaj pentru ceilalti studenti: in ceea ce ne priveste NIMENI nu o sa se simta niciodata sa faca ceva, asa ca nu va mai plangeti si faceti VOI ceva.....
doctorul doamnei olteanu  | #27158
Stimata doamna Olteanu,
Articolele dumneavoastra cu privire la toate aspectele absolut oribile ce privesc Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi ne fascineaza pe totii cu regularitate. Probabil cu regularitate pentru ca va petreceti zilele bantuind universitatea in cautare de orice scandal!
Mai bine ati incerca sa va reorientati (trebuie sa va fie greu, avand in vedere ca numai in aceste subiecte senzationale consta cariera dumneavoastra stralucita!!!). Universitatea de Medicina si Farmacie a suferit destul de pe urma celor care isi urmareau interesele personale in primul rand. Acum, cand la conducere se afla persoane competente, care isi dedica mult mai mult decat cere fisa postului pentru a imbunatati viata universitatii, va treziti dumneavoastra (repet, cu regularitate!) sa "constatati" (multe dintre articolele dumneavoastra se bazeaza pe marturii false, date din rea-vointa) toate aspectele negative existente in UMF.
Va multumim mult pentru interes, dar sincer, nu avem nevoie de el! In loc sa incercati sa stricati ceea ce altii construiesc, prin munca si sacrificiu, mai bine va cautati alte subiecte de prima pagina. Desi...dumneavoastra probabil nu stiti sa apreciati eforturile pozitive, din moment ce TOT ceea ce faceti este sa aruncati cu noroi.
Multa sanatate, stimata doamna Magda Olteanu! Daca nu veti avea, s-ar putea sa va fie greu sa gasiti medici dornici sa va ajute...Ca si consolare, scrieti un articol "reusit" despre asta!
nelu  | #27159
Dupa ce imi voi rezolva problemele cu SC CONEST SA va voi contacta sa va descriu pe larg ce sa petrecut la caminul E 5 , LA UMF , LA Facultatea de BIO-INGINERIE si la UNIVERSITATEA DE ARTE GEORGE ENESCU Toate aceste probleme sau datorat din cauza a doua persoane una de la UMF iasi si una de la CONEST IASI tot atunci va voi descrie si locatia unde siau construit cei doi vile de vis cu materialele si manopera universitatilor sus mentionate
no name  | #27160
Nu mai faceti speculatii aberante!Licitatiile nu le face Cojocaru sau Timofte, informati-va si dupa comentati!Si acum sa fim realisti, in toate caminele sunt probleme numai ca exista persoane care au o atractie deosebita spre caminele UMF.
tataru  | #123303
se fura ca n codru din banii publici asta este . fatzada noua si interior antic . asta i romania . averi mari la unii !!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3375 (s) | 22 queries | Mysql time :0.206714 (s)