Actualitate

Liviu Dragnea, reactie DURA: Ne BATEM cu armate grele! Avem nevoie de un program mult mai agresiv

Publicat: 11 apr. 2019

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca programul de subventionare a productiei de rosii este bun, dar ca ministrul Agriculturii, Petre Daea, trebuie sa prezinte unul "mult mai agresiv", adaugand ca subventiile pentru productie ar trebui cel putin dublate.

"Programul asta cu 3.000 euro/ha a fost bun, dar e de inceput. Trebuie sa prezinte ministrul un program mult mai agresiv de sprijin, pentru ca nu ne batem cu o armata de copii, ne batem cu armate grele. Pana sa iasa romanii cu rosiile, pretul pe piata este unul. Cand ies romanii cu rosiile, aia vin la 1 leu. Inseamna ca este o mare bataie de joc. Dincolo de faptul ca sunt proaste, si evaziune fiscala si contrabanda la greu, ori eu sunt convins ca nu are rost sa cedam aici. Ministrul e bun, am incredere in el, e curajos, eu sunt langa el. Subventiile trebuie cel putin dublate si asigurat necesarul pentru conditiile de productie", a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus ca cinci luni pe an nu sunt crescute tomate de producatorii locali romani si ar putea fi stimulati financiar pentru a produce si in lunile reci.

"Mai avem acele luni care nu sunt acoperite. Vorbim de noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie si cam jumate din mai, pana pe 10 mai, unde, cu toate solarele, nu pot fi rosii romanesti. Ce putem sa facem aici? Sa-i stimulam sa-si ia centrale si anume sa le dea bani direct sa achizitioneze centrale, sa le dea bani ca sa poata sa-si cumpere folie dubla si, eventual sa-si modifice suprastructura de la solar ca sa poata sa o sustina, nu sunt mari modificari de facut. Sa fie o subventie mai mare pentru cei care-si fac solarii incalzite, pentru ca nu poti sa-i pui pe oameni sa-si faca sere, ca si un solar din asta e solid, ca sa poata sa acopere si celelalte luni. Trebuie sa marim productia, pentru ca potentialul e foarte mare. Sunt cinci luni pe an in care ar putea sa fie o productie in plus. In 2018 am avut 855.000 tone de rosii. Daca mai punem cinci luni, ne ducem la 1,5 milioane si inca nu e potentialul Romaniei. Ganditi-va si la celelalte legume", a explicat Dragnea.

El a spus ca programul de subventii agricole poate fi marit si la alte legume care sa fie crescute in spatii protejate iar ministrul Agriculturii lucreaza la o retea de centre de depozitare si procesare a produselor locale.

"Programul sa fie marit la toate legumele care se pun in spatii acoperite, protejate, solarii, pentru vinete, ardei gras, castraveti, ardei iute, salata, varza, ridichii, orice. Noi trebuie sa ajutam pe voi sa faceti fata la concurenta, daca incep sa se faca capacitati de procesare a productiei care sa fie pe langa niste cooperative. Cred ca avem puterea prin casele de comert sa facem magazine unde sa puteti sa vindeti produsele romanesti fara sa va fie puse taxe de raft, de publicitate. Trebuie sa faci o retea de centre de colectare. Lucreaza ministrul la ea, o retea de centre de depozitare si de procesare. Pe langa masurile de stimulare a productiei, noi incercam sa construim intr-un timp foarte scurt un sistem care sa recupereze ce s-a distrus in 30 de ani de zile, pentru ca in fiecare zi aici s-a mai castigat o palma de teren din piata comertului romanesc", a mai declarat Liviu Dragnea.loading...

Comentarii
  • Ce se intampla cu programul Vitamina D ? Sau moș Livache ii administreaza Vitamina D doar minorei Irina, amanta cu 30 de ani mai tanara care nu a lucrat o zi in viata ei.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit