National

Lucian Mandruta, atac dur la adresa Bisericii

Publicat: 16 feb. 2014
Dupa ce eleva Iulia Ionescu a fost gasita intr-un tren care venea de la Suceava la Bucuresti, Lucian Mindruta a prezentat pe blogul sau o ipoteza surprinzatoare. El crede ca exista interese pentru ca acest incident sa fie musamalizat, intrucat fata ar fi fost insotita la gara de un barbat imbracat in straie de calugar, ea purtand vesminte monahale pe care le-a schimbat in tren. Pentru gasirea tinerei de 15 ani, Politia sustine ca a colaborat cu SRI si DGIPI, insa seful de tren sustine ca a sunat la 112 dupa ce s-a convins ca a recunoscut-o pe eleva disparuta de acasa. 
 
„Povestea Iuliei Ionescu, plecata de la Bucuresti sa se calugareasca in Moldova suna romantic si adolescentin. Sa-l descoperi pe Dumnezeu, sa-i dedici viata, sa fii mireasa lui Hristos… Suna bine, insa nu si legal. La 15 ani nu ai voie sa te casatoresti nici macar cu un barbat in carne si oase. La 15 ani nu ai discernamantul necesar pentru a-ti dedica viata cuiva. La 15 ani, singurii care te pot indruma sunt parintii tai. Nu confesorul si nici diriginta. Parintii.

Eu nu cred ca autoritatile ecleziastice de la Bucuresti au vreo vina. Cred ca mai degraba discutam de o lipsa de sinceritate locala, din parte celor care au adapostit-o atatea zile. Oricum ar fi, undeva, la mijloc, e o minciuna. Tocmai de aceea ii incurajez pe colegii jurnalisti sa intrebe in continuare: ce s-a intamplat in acest timp? Are Patriarhia control complet asupra manastirilor sale?

Joi aveam un comunicat ca Patriarhia incearca sa afle daca fata e la vreo manastire. A aflat? Au fost mintite autoritatile bisericii de la Bucuresti de catre calugarii care in acel moment (ipoteza mea) foarte probabil o adaposteau? Dincolo de toate: e legal sa iei in custodie, intr-o manastire, un minor? Nu, nu moral. Asta am stabilit deja: sa sculptezi cu cadelnita si mataniile in destinul fragil al unei fete naive nu e vreun semn de dragoste fata de Dumnezeu. E doar un semn de iresponsabilitate fata de oameni. Deci: e legal sa-mi tii copilul, fara sa-l pui sa sune acasa?”, a adaugat Lucian Mindruta, potrivit romaniatv.net.loading...

Adauga un comentariu