National

Masura fara precedent aprobata de actionarii Hidroelectrica

Publicat: 05 sept. 2014
1

Actionarii Hidroelectrica au aprobat in sedinta AGA din 1 septembrie infiintarea unei societati cu raspundere limitata-persoana juridica sarba, cu sediul in Belgrad, Serbia, avand un capital social de 550.000 euro, detinut in proportie de 100% de Hidroelectrica si ca activitate principala-comertul cu energie electrica. Practic, prin aceasta firma, Hidroelectrica va putea face exporturi directe in Serbia. Altfel spus, Hidroelectrica va avea propriul trader de energie.

Citeste si Cadouri de campanie: membrii CA si AGA ai companiilor de stat, prime lunare de mii de

Directorul societatii va fi Marius Adrian Chiriac. Acesta a fost numit in luna mai de catre administratorul judiciar in functia de director al Directiei Trading- Furnizare. Inainte de a ajunge la Hidroelectrica a ocupat functia de Director Achizitii Energie si Vanzari la Enel Energie si Enel Energie Muntenia.

Citeste si Remus Borza a fost ACHITAT in dosarul Hidroelectrica

Actionarii Hidroelectrica au mai aprobat mandatarea biroului de avocatura Zivkovic Samardzic pentru reprezentare in fata autoritatilor competente din Republica Serbia pentru in fiintarea si inregistrarea societatii, potrivit proiectului de procura prezentat si mandatarea administratorului judiciar pentru semnarea procurii.

Citeste si Fosti directori ai Hidroelectrica pusi sub invinuire de DIICOT intr-un dosar de CRIMA

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a spus in mai multe randuri ca vor fi deschise reprezentante in Belgrad (Serbia) si Budapesta (Ungaria). Ramane de vazut ce cantitati vor fi exportate in aceste tari si la ce preturi. Actionarii au aprobat si o strategia pe termen mediu si lung privind tranzactionarea energiei, insa aceasta nu a fost facuta inca publica.

Adauga un comentariu