Politic

Masuri pentru diminuarea migratiei medicilor si asistentilor

Publicat: 12 feb. 2014

Luni, 10 februarie 2014, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Ministerului Sanatatii o interpelare având ca obiect migratia cadrelor medicale din România.

            Conform datelor publicate de Colegiul Medicilor din România reiese faptul ca aproximativ 2.600 de doctori au plecat anul trecut sa lucreze în spitale din strainatate. De asemenea, Colegiul Medicilor din România mai arata ca, din anul 2007, de când România a intrat în Uniunea Europeana, peste 15.000 de medici au ales sa profeseze în afara tarii. Senatorul Florin Constantinescu a afirmat: „Iasiul este unul dintre cei mai importanti furnizori de cadre medicale pentru spitalele din afara. Numai anul trecut, peste 400 de asistenti medicali au luat drumul strainatatii.”  

Unul dintre motivele plecarii cadrelor medicale este salariul oferit în strainatate, mai mare decât în România. În contextul reorganizarii sistemului sanitar din România, senatorul pascanean a solicitat Ministerului Sanatatii sa prezinte masurile privind diminuarea migratiei medicilor si asistentilor din România.

 loading...

Adauga un comentariu