National

Miron Cozma, criza de nervi in direct

Publicat: 11 mart. 2015
1

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a avut o iesire nervoasa, marti seara, la o emisiune televizata, in timpul unei discutii despre Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Dupa difuzarea unui clip de prezentare a Mineriadei, care continea imagini cu civili batuti cu brutalitate de mineri, Miron Cozma a rabufnit spunand ca o parte a filmarii prezentate de B1 TV nu este din iunie 1990, ci din septembrie 1991.

Acesta a tipat la moderator, jurnalistul Catalin Striblea, reprosandu-i ca il acuza pe nedrept ca se afla in spatele atrocitatilor din 13 iunie 1990.

„Niste oameni onorabili au murit in Piata Universitatii si apoi au venit profitorii (…) Dvs. sa dati imagini cu iunie 1990, nu cu septembrie 1991”, a strigat Cozma la moderator, care l-a rugat sa se calmeze.

„N-am cum sa fiu calm! Ce oameni au fost batuti de mineri, domnule, in iunie 1990? Sa-mi spuneti, domnule general (procurorul Dan Voinea, prezent si el in emisiune – n.red.), in ce zi si la ce ora (au batut minerii oameni – n.red.), ca sa va spun eu ca nu aveti dreptate!”, a strigat Cozma si la Dan Voinea, procurorul militar care a instrumentat dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, inainte ca acesta sa fie inchis.

In replica, Dan Voinea a spus ca, intr-adevar, in Piata Universitatii au venit mineri din toate colturile tarii, inclusiv de la metroul bucurestean.

„Membri ai Guvernului s-au repezit la telefon si s-au apucat sa caute muncitori…au venit mineri si din Alba Iulia, mineri din Bucuresti, de la metrou. Aici are dreptate (Miron Cozma – n.red), toata vina se da pe minerii din Valea Jiului (…). Cei de la SRI sunt implicati chiar in aducerea minerilor in Bucuresti. Cei (minerii – n.red.) din Valea Jiului apar in 14 iunie, nu in 13”, a lamurit procurorul.

Discutiile au avut loc in contextul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis recent redeschiderea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, in care este vizat inclusiv fostul presedinte Ion Iliescu.

Dan Voinea este procurorul care a instrumentat cele mai importante doua dosare post-decembriste, si anume cel al Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si cel al Revolutiei din 1989.

Fostul sef al Sectiei Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a salutat, saptamana trecuta, redeschiderea dosarului Mineriadei.

Comentarii
  • Daca- i murea lui cozma un copil in mineriade, era calm si tolerant ? Trebuie sa plateasca , nu doar brutele ( nu generalizam, nu toti minerii sint inumani ) care au lovit, in primul rind, trebuie acuzati de crima cei care i- au instigat, mani***t, condus !

  • Mama ma-sii de treaba, nimeni nu a fost batut, nimeni nu a suferit. De vina au fost minerii de la Calarasi!
    Macar daca era violata si muica lui Ponta, se alegea tara asta cu o noua Ecaterina Teodoroiu, ca tot de pe acolo se trag… Si, poate., peste ani, cu un nou prim ministru din acelasi ADN.

  • BUNICULE ,VEZI CA TE CAUTA O D-NA.ARE NUMAI SECERA SAU COASA ASA CEVA.CE TI-A FACUT MUICA LUI PONTA DE O PORCAESTI.?NU SUNT CU NIMENI DAR TOTI,ABSOLUT TOTI SUNTETI MOLIPSITI DE MICROBUL UDREA BASIST ACUM MAI NOU SI AIA CU PRUNE IN GURA GORGHIU.TOTI URLA JOS PONTA.DE CE NU ATI AVUT CURAJ CAND BOC CU BASESCU DEMENTUL TAIA SALARIILE SI PENSIILE?LOR LE CRESTEAU AVERILE NOI STRANGEAM CUREAUA.PONTA NU A FOST COMUNIST.CLAR ,SRE DEOSEBIRE DE BASEALA MANCATOR DE KKT FARA SA BEA APA.ACUM SE RATOIESTE LA MAGISTRATI DUPA CE ANI DE ZILE,RESPECTIVII L-AU PUPAT IN DOS.ECE HOMO.DIAVOLUL.BESESCU.

Adauga un comentariu