Magazin

Modalitati de a reinvia pasiunea si intimitatea in relatie

Publicat: 22 apr. 2014

Creierele noastre sunt incredibil de complexe si se pot adapta la orice situatie neprevazuta. Cu toate acestea, ele nu lucreaza intotdeauna in interesul nostru, in special atunci cand traim intr-o relatie de lunga durata in care rutina ia de obicei locul noutatilor.

Perceptia pe care o avem despre placere se schimba treptat in functie de impulsurile care o declanseaza. Iar cand aceste impusuri devin un obicei, si placerea incepe sa fie inlocuita mai intai de multumire de sine si apoi de rutina. Cu alte cuvinte, atunci cand nimic nu se schimba, intimitatea va avea de suferit, la fel si pasiunea dintre doi parteneri care se cunosc de mult timp.

Ai probleme din acest punct de vedere? Vrei sa readuci pasiunea si intimitatea in relatia ta? Iata cateva sfaturi care, speram noi, te vor ajuta sa obtii ceea ce vrei:

1. Rezolvati-va problemele si scapati de resentimente. Mania si starile permanente de tensiune vor afecta in mod direct si ireversibil latura romantica a relatiei. Prin urmare, inainte de a fi prea tarziu, invatati sa va rezolvati problemele pe masura ce apar astfel incat sa nu ajungeti pana la resentimente. Unii oameni sunt capabili sa uite de probleme atunci cand sunt in doi si sa se lase prada trairilor de moment dar majoritatea vor fi nevoiti sa le rezolve.

2. Reconectati-va! Fiti mereu atenti unul la celalalt atunci cand comunicati. Si asigurati-va ca sunteti dispusi sa comunicati sincer si cat mai des. Altmiteri, riscati sa pierdeti contactul unul cu celalalt si sa ajungeti in situatia in care sa nu va mai cunoasteti deloc. Priviti-va in ochi atunci cand aveti ceva important de spus, tineti-va de mana, nu lasati sa treaca mai mult de cateva zile de la o discutie serioasa la alta.

3. Atingeti-va mai des. O simpla tinere de mana poate face mai mult decat orice altceva atat din punct de vedere al comunicarii cat si din punct de vedere al conexiunii fizice. Masajul si mangaierile va pot ajuta de asemenea sa va reconectati.

4. Lasati tensiunea sa se acumuleze. Creierele noastre vor resimti mult mai multa placere atunci cand anticiparea unei recompense lasa tensiunea sa se acumuleze. Nu va grabiti, asteptati pana in momentul in care va doriti cu adevarat pasiunea si placerea, nu incercati sa fortati lucrurile, scrie unica.ro.

5. Impartasiti-va fanteziile. In dormitor, lucrurile vor incepe sa stagneze la un moment dat iar pasiunea va face loc rutinei. Puteti evita aceasta problema incercand mereu pozitii si roluri noi pe care sa le si puneti in practica. O metoda eficienta de a face acest lucru este cea de a va impartasi fanteziile si de a incerca sa le transpuneti in realitate. E nevoie de deschidere, de comunicare si de intelegere. Daca le aveti pe toate acestea, lucrurile vor deveni cat se poate de simple.loading...

Adauga un comentariu