National

O invatatoare agreseaza un copil cu sindrom Down

Publicat: 17 dec. 2012
1

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) a sesizat, luni, Inspectoratul Scolar Bucuresti cu privire la faptul ca o invatatoare din Capitala loveste in timpul orelor un copil de opt ani cu Sindrom Down si caruia ii lipeste pe gura banda adeziva.
CEDCD informeaza ca a fost sesizat cu privire la faptul ca un baiat de opt ani din Bucuresti, cu Sindrom Down, este supus unei situatii umilitoare si degradante la scoala generala pe care o frecventeaza.
„Mihai este elev in clasa I al unei scoli bucurestene de masa si, in pofida faptului ca are Sindrom Down, dupa ani de efort individual al parintilor, micutul este capabil sa urmeze cursurile unei unitati de invatamant de masa. Inca de la momentul inscrierii la scoala, mama micutului a fost nevoita sa accepte o serie de situatii discriminatorii si umilitoare la adresa fiului ei, fiind mutat de la o clasa la alta din cauza dizabilitatii sale”, se arata in comunicatul transmis agentiei MEDIAFAX.
CEDCD precizeaza ca parintii copilului au aflat recent ca fiul lor este lovit in mod repetat in timpul orelor de clasa peste fata si peste ceafa si uneori i se aplica banda adeziva la gura de catre invatatoare.
„Suntem profund revoltati de aceasta situatie abuziva si umilitoare la care este supus un copil cu Sindrom Down intr-o unitate de invatamant din Romania anului 2012. Consideram ca asemenea acte nu numai ca incalca o serie de principii si drepturi fundamentale, dar se inscriu chiar in sfera legii penale, iar ele trebuie sanctionate pe masura. Asemenea situatii nu sunt tolerabile, iar CEDCD va lua masuri in consecinta. Umilirea copiilor cu dizabilitati trebuie sa inceteze sub orice aspect si in orice domeniu al vietii sociale”, declara Madalina Turza, presedinte CEDCD.
In acest context, CEDCD a sesizat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si precizeaza ca va lua toate masurile necesare pentru ca drepturile acestuia sa fie respectate.

Comentarii
 • Afara cu handicapatii din scoli normale,pentru copii normali.Sa faca scoli speciale si parintii sa inteleaga ca au un copil handicapat,pentru care statul le da destul de multi bani ca sa-l ingrijeasca.Nu e nevoie sa mai amarasca si viata altora.

  • Esti un cretin sau o cretina si pe tine ar trebui sa te duca intr-o institutie specializata. Este o rusine sa vorbesti asa despre un copil nevinovat care s-a nascut handicapat: locul copiiilor cu trizomie este printre copiii normali, asta este terapia cea mai buna. Iar daca un copil normal nu e capabil sa accepte ca sint si copii diferiti, atunci sigur are ca parinte un cretin sau o cretina ca tine.
   In tarile civilizate copiii cu sindrom Down merg la scoli normale, si cadrele didactice si copiii ii accepta si ajuta. Numai la noi, unde tara e plina de retardati ca tine, ajung invatatoarele sa se comporte ca niste bestii, probbail incitate si de parinti ignoranti ca tine.
   Mars de aici javra ordinara.

  • Daca ai fin in fata mea tiasi taia picioarele si mainile sa fi un handicapat toata viata si sa amarasti viata toturor celor care te pupa in cu.r acum. Si sa te bucuri totodata si de suma enorma de bani primiti de la ajutoare. Asa sati ajute Dumnezeu!

Adauga un comentariu